Cizre'de sokağa çıkma yasağı 10. güne girdi


Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı 10. günü geride bıraktı. Asker ve polis özel harekat birliklerinin ortak yürüttüğü operasyon sürüyor.

Çatışmaların yoğunlaştığı Sur Mahallesi'nde dün gece 5 çocuk babası Dikran Sayaca, Nur Mahallesi'nde ise Azime Aşan (50) adlı 1 kadın hayatını kaybetti. Cenazeler beyaz bayraklarla ambulanslara taşınarak Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bugün sabah saatlerinde ise 55 yaşındaki Adile Karaduman, Cudi Mahallesi'ndeki evinin kapısında vücuduna isabet eden kurşunlar sebebiyle hayatını kaybetti. 19 Aralık günü ağır yaralanan Lütfü Aksoy da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Bahçede oynarken el bileğini kıran çocuğunu çıkıkçıya götürmek isterken kurşunlara hedef olan 8 aylık hamile Güler Yamalak (32) da karnındaki bebeğini kaybetti. Yamalak'ın Şırnak Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi devam ediyor.

Bu arada, Cizre'de dün öldürülen Mehmet Saçan, Mehmet Tekin ve Doğan İşi'nin cenazeleri de Şırnak Devlet Hastanesi morguna getirildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Cizre'de sokağa çıkma yasağı 10. güne girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER