Samsun Gazeteciler Cemiyeti: Antrenmanları izleme yasağı derhal kaldırılmalı


Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat'ın bazı gazeteciler tarafından yapılan olumsuz haberlerin ardından aldığı ani bir karar ile tüm gazetecilerin tesislere girişine antrenmanları izlemesine yasak getirmesine tepkiler dinmiyor.

Konuyla ilgili bir açıklama da Samsun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına başkan Mehmet Yazıcı tarafından yapıldı. Samsunspor'un mevcut teknik direktörü gibi çok değerli, başarılı hocalar gördüğü, bundan sonra da kuşkusuz görmeye devam edeceğinin vurgulandığı açıklama şöyle: "Gazetecilerin görevi ise eleştirmektir. Bu eleştirileri iyi değerlendirenler kendilerini geliştirecek, eleştiriye katlanamayanlar, görevi eleştirmek olan basını susturmak isteyenler ise silinip gidecektir. Samsun Basını, Türkiye'nin yerel basın anlamında en güçlü üç büyük ilinden bir tanesidir. Cemiyetimizin üyeleri olan, gazeteci arkadaşlarımız da seçkin ve saygın insanlardır.

Samsun Basını gibi, kentinin takımının deplasman maçlarını kendi olanaklarıyla, kar-kış demeden, 10-15 kişilik basın ordusuyla izleyen Türkiye'de başka bir örnek il yoktur. Ve gazeteci arkadaşlarımız meslek ilkelerine bağlı, basın ahlak ve yasalarına uygun hareket etmek için azami özeni göstermekte, zaman zaman bunun dışına çıkan arkadaşlarımız uyarılmakta, kınanmakta ve hatta cemiyetimizden ihraç edilmektedir. Samsun Gazeteciler Cemiyeti, halkın haber alma özgürlüğünü savunmak ve bu konuda gerekli tedbirleri almak zorundadır. İşini iyi yapmaktan başka hiçbir derdi olmayan meslektaşlarımızın keyfi bir tutumla
Samsunspor Tesisleri'ne ve idmanlara alınmaması, üstelik bu yasakçı tavrın sürekli hale getirilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Ayrıca, 'iki gazeteci yalan haber yaptı, onun için tüm gazetecilerin tesislere girmelerini yasakladım' diyerek pire için yorgan yakıldığı itiraf edilmekte ve kötü gidişatın faturasının Samsun Basını'na çıkarılmak istendiği anlaşılmaktadır. Üstelik bu tutum, Samsunspor'un değerli Başkanı Erkurt Tutu ve özverili yönetimini de yok saymak, küçümsemek, hafife almaktır.

Açıkçası, olanaksızlıklar içinde verilen bunca emeğe, gösterilen onca çabaya karşı, yapılanlar haksızlıktır. Öte yandan, meslek ahlakını her şeyin üzerinde tutan Samsun Gazeteciler Cemiyeti'nin genel vicdani ahlaka bile sığmayan bir fotoğrafı veya yanlış bir haberi savunmamız mümkün değildir. Ancak velev ki; iddialar doğru olsa bile, haber doğru değilse yapılması gereken şey bellidir: İnsanlar konuşa konuşa anlaşır. Aklın yolu birdir. Olmuyorsa dava açma yoluna gidilebilir, haber yalansa tekzip edilir.

Samsunspor, mevcut Teknik Direktörümüz gibi çok değerli, başarılı hocalar gördü, bundan sonra da kuşkusuz görecektir. Gazetecilerin görevi ise eleştirmektir. Bu eleştirileri iyi değerlendirenler kendilerini geliştirecek, eleştiriye katlanamayanlar, görevi eleştirmek olan basını susturmak isteyenler ise silinip gidecektir. Biz, Samsun Gazeteciler Cemiyeti olarak basın emekçilerinin çalışma koşullarını iyileştirmek ve sizlerin haber alma hakkını korumak için bundan sonra da elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İşimizi en iyi şekilde yaparak yaşadığımız kentin çıkarlarını koruyacak, Samsunspor'u fazlasıyla hak ettiği, hatta geç bile kaldığı Süper Lige el birliğiyle çıkarmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Samsunspor takımıyla, taraftarıyla, yöneticileriyle ve basınıyla bütünleşmiş bir camiadır.

Hiç kimsenin bu bütünlüğü bozmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Onun için diyoruz ki: Her şey şeffaf olmalıdır. Eğer kamuoyundan, Samsunspor'un muhteşem taraftarından saklanan bir şey yoksa, gazetecilerin tesislere girme, antrenmanları izleme yasağı derhal kaldırılmalıdır. Tek talebimiz budur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." CİHAN
<< Önceki Haber Samsun Gazeteciler Cemiyeti: Antrenmanları izleme yasağı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER