Cizre'deki çatışmalarda 1 vatandaş hayatını kaybetti


Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı 6. güne girerken, yaşanan çatışmalarda sivil ölümleri de artmaya başladı. Son olarak Cudi Mahallesi'nde abdest almaya giderken vurulan 75 yaşındaki Selahattin Bozkurt hayatını kaybetti. Bozkurt'la birlikte ölen sivil sayısı 4'e yükseldi.

Olay, saat 19.30 sıralarında Cudi Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, abisinin evinden çıkarak abdest almak için kendi evine giden Selahattin Bozkurt, yaşanan çatışmalar sonucu kurşunlara hedef oldu. Sırtından vurulan ve cenazesinin hala öldürüldüğü yerde olduğunu söyleyen yeğeni Ali Bozkurt, "Amcam akşam yemeğinden sonra 'eve gidip abdest alacağım' dedi. Babam 'gitme tehlikelidir' dedi. Fakat amcam '2 dakika sonra geleceğim bir şey olmaz' diyerek gitti. 2 dakika sonra sırtından vurularak öldürüldü. Halen öldürüldüğü merdivenin üzerinde duruyor. Hiç kimse yanına yaklaşamıyor. Ambulansı aradık, oraya gelemiyoruz dediler. Amcamın hala orada cansız bedeni duruyor." şeklinde konuştu.

Çatışma seslerinin kesilmediği ilçede şimdiye kadar Selahattin Bozkurt'la birlikte 2 çocuk annesi Hediye Şen (30), PTT Kargo şoförü Yılmaz Erz (42) ve 3 çocuk babası Doğan Aslan (24) hayatını kaybetti. CİHAN
<< Önceki Haber Cizre'deki çatışmalarda 1 vatandaş hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER