Çocuk mahkumların ücretsiz mektuplaşması için kanun teklifi


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, 'Çocuk Cezaevlerinin Kapatılmasını' öngören kanun teklifinin ardından, yine çocuk mahkumların ücretsiz mektuplaşması için TBMM Başkanlığı'na '5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı' hakkında değişiklik öngören kanun teklifi verdi.

Çocuk mahpusların birçoğunun düzenli bir gelirlerinin olmadığına ve cezaevlerindeki çocukların yüzde 35'inin mektup için hiç paralarının olmadığı belirtilen teklifte, "Çocuklara ücretsiz mektuplaşma hakkı verilmesi, onların aileleriyle iletişim kurabilmelerini, halihazırdaki iletişimini kesmemelerini ve dolayısıyla rehabilite olmalarını kolaylaştıracaktır. Diğer taraftan, ücretsiz mektuplaşma hakkıyla birlikte mektuplaşma da teşvik edilecek ve bu rehabilitasyon süreci de hızlanacak ve yaşanan travmanın etkisi azaltılacaktır. Bu teklifle, çocuk hükümlülerin cezaevlerinde maruz kaldıkları olumsuzlukların ve onların neden olduğu psikolojik travmanın azaltılması hedeflenmektedir." ifadeleri yer aldı.

Birçok insan hakları aktivisti ve STK'nın konuya dikkat çektiğini belirten Milletvekili Erdem, "Çocuk mahkumların hiçbir geliri yok. Birçoğunun ailesiyle bağlantısı da kopmuş durumda. Bu iletişimsizlik hali, çocuklarda büyük psikolojik travmalara neden oluyor. Onların sosyal yaşama kazandırılması ve rehabilite olması isteniyorsa, devlete hiçbir yükü olmayacak bu tarz uygulamalar bir an önce hayata geçirilmelidir. Çocuk cezaevlerinin varlığının bile tartışıldığı bir ortamda, çocuklara en azından 1.25 TL'lik mektupları ücretsiz yaparak onlara karşı yapılan bu haksızlığı minimize etmemiz ve cezaevlerinde maruz kaldıkları kötü şartları bir nebze unutturmamız gerekiyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Çocuk mahkumların ücretsiz mektuplaşması için kanun teklifi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER