Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ülkeyi parçalayamayacaksınız, bölemeyeceksiniz


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay'daki patlama sonrası bazı gazetelerin yayınlarını eleştirerek, "Aydın müsveddelerinin bu olayda nasıl yaklaştığını gördük. Bazı paçavralarının nasıl yayınlar yaptığını gördünüz değil mi? Atıyor başlığı 'Batsın başkanlığın'. Bizim böyle derdimiz yok. Sizin derdiniz bu ülkeyi bölmek, bu ülkeyi parçalamak. Parçalayamayacaksınız, bölmeyeceksiniz." dedi.

Erdoğan, TİKA Projeleri Tanıtım Törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, TİKA'nın hizmetlerinin listelenmesi ve anlatılmasının artık zor bir seviyeye geldiğini söyledi. Türkiye'nin kalkınma yardımlarında ön sıralarda yer almasında TİKA'nın önemli bir yerinin olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin 6,5 milyar dolar kalkınma yardımı yapan ülke olduğunu, bunun 2,5 milyar dolarının yurt dışına yapılan yardımlardan oluştuğunu kaydetti. Erdoğan, Türkiye'nin insanı yardımlarda 2014 yılında ABD'den sonra ikinci sırada, milli gelire göre değerlendirildiğinde birinci sırada olduğunu belirtti. Erdoğan, TİKA'nın milyonlarca insanın gönlünde taht kurduğunu anlattı. TİKA aracılığıyla Türk tipi kalkınma modelini ortaya koyduklarına inandıklarını ifade eden Erdoğan, "Kalkınma anlayışımızda karşıdakine dikte etme anlayışı yoktur. Bu yardımları lütuf olarak değil, ikram olarak sunuyoruz." dedi. Pek çok gücün Türkiye'nin dizleri üzerine çökmesini ve pes etmesini beklediklerini ifade eden Erdoğan, "Terör olaylarının ardında yatan budur" diye konuştu.

Terör örgütüne karşı tavizsiz bir mücadele yürüttüklerini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: "PYD, YPG terör örgütleri Suriye'deki Kürt kardeşlerimizden küçük kesiminden destek alıyor. Kürt kardeşlerimizin büyük bir kısmı Suriye rejiminin zulmüne karşı direniyor. Batı dünyası bunlara karşı yataklık yapıyor. Filan örgütü terör örgütü ilan etmek yeterli değil. Onlara karşı ne tür mücadele veriyorsunuz? Yakaladıklarınızı yurtdışı yapıyor musunuz, Türkiye'ye teslim ediyor musunuz? Bunların yaptığı ne biliyor musun? 'Baban öldü başın sağolsun' deniyor. Babasız başı napayım? Bugün bize, yarın size. Fransa'da terör eylemi oluyor, kıyametler kopuyor. İspanya'da bir meydanda mültecileri oynatıyorlar adeta. Aynısını Batılı yapıyor. Batı'nın bir çoğunun karakterinde bu var. Bu bizde yok."

Terör örgütü lideri Cemil Bayık'ın "Erdoğan giderse Türkiye'ye istikrar gelir" sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Erdoğan geldiğinde Türkiye'nin hali neydi, şimdi ne? 2002'de dilenen bir Türkiye vardı. Ülkemizde ve coğrafyamızda verdiğimiz mücadele adeta kurtuluş mücadelesi. Türkiye olarak zalimlere karşı sonuna kadar mücadele edecek, mazlumların yanında olmayı sonuna kadar sürdürecektir. Türkiye kazanırsa insanlık kazanacak. Mağdurlar ve mazlumlar kazanacak." diye konuştu.

Erdoğan, Ankara'da Pazar günü gerçekleşen bombalı saldırıya ilgili olarak aydınların olaya yaklaşımını eleştirerek, "Aydın müsveddelerinin bu olayda nasıl yaklaştığını gördük. Bazı paçavralarının nasıl yayınlar yaptığını gördünüz değil mi? Atıyor başlığı 'Batsın başkanlığın'. Bizim böyle derdimiz yok. Bu ülkenin daha güçlü hale getirmek için ne gerekir bunun açıklamalarını yapıyoruz. Sizin derdiniz bu ülkeyi bölmek, bu ülkeyi parçalamak. Parçalayamayacaksınız, bölmeyeceksiniz. Bunu böldürtmeyeceğiz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ülkeyi parçalayamayacaksınız,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER