Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'a geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'a geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in davetlisi olarak başkent Astana'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan TUR uçağı yerel saat ile 19.00'da Astana Uluslararası Havalimanı'na indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov karşıladı. Karşılamanın ardından Erdoğan ve beraberindekiler kalacağı otele hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kazakistan ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin eşlik ediyor.

Yarın Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev tarafından Akorda Sarayı'nda düzenlenecek resmî karşılama töreninin ardından iki cumhurbaşkanı baş başa görüşecek. Liderler daha sonra ikincisi yapılacak olan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'na katılacak.

İkili anlaşmaların imzalanmasının ardından iki liderin ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev ve Erdoğan öğleden sonra Kazak-Türk İş Forumu'na katılacak. Forumun ardından Erdoğan ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in vereceği akşam yemeğine katılacak.

Cuma günü Erdoğan, cami açılışında bulunmak üzere Çimkent'e oradan da Türkistan hareket edecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'a geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER