Cumhurbaşkanı seslendi: Fotoğraflarımı yakın

ÜSKÜP (MuhabirAjans) – Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, ülkede devam eden gösterilerde kamu binalarının zarar görmesini ve sıradan vatandaşların olaylardan etkilenmesini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı seslendi: Fotoğraflarımı yakın

Son günlerde ülkede yaşanan renkli devrim eylemlerini değerlendiren İvanov, eylemlerin çok daha önce planlandığını, af kararının eylemlerle ilgili olmadığını söyledi.

İvanov, “Bana neden af kararı aldığımı soruyorlar. Ben de bana bu soruyu soranlara karşı sorularla cevap vermek istiyorum. Sizce af kararı almayıp ülkede yaşanan olaylara karşı pasif mi kalsaydım?, Sokaklarda yaşananları, kamu binalarının zarar verilmesine göz mü yumsaydım?, alternatif bir araç olarak askeri güçleri mi devreye soksaydım?, yoksa Makedonya vatandaşlarının birbirine karşı kalkışmalarına izin mi verseydim?.” ifadelerini kullandı.

Protesto gösterileri sırasında kamu binalarına yapılan saldırılara değinen İvanov, kamu binalarına zarar vermektense kendi fotoğrafının yakılmasını tercih ettiğini söyledi.

Ana Muhalefet partisi SDSM ve iktidar ortağı BDİ ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulunan İvanov, söz konusu siyasi patilerin siyasi krizin çözümü konusunda Makedonya’nın kendi iç dinamiklerini göz ardı ettiklerini ve uluslararası aktörlerden medet umduklarını belirtti.

Prjino anlaşması çerçevesinde kurulan özel yetkili savcılığın kararlarını da eleştiren İvanov, yargı kurumundan çok iktidar partisi VMRO-DPMNE temsilcilerini, tehdit etme görevini üstlenmekle suçladı. Özel yetkili savcının soruşturma sırasında seçici davrandığını ve daha çok VMRO-DPMNE ile ilgili dosyaları incelemeye aldığı eleştirisi getirdi.

Makedonya’da çok özel bir savaşın yaşandığını ifade eden İvanov, daha önce aldığı ve tümünü ortadan kaldırdığı af kararının ne kadar önemli olduğunu hatırlattı.
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı seslendi: Fotoğraflarımı yakın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER