Dağdan gelen su yolda tehlike saçıyor


Artvin Ardahan yolu üzerinde Yanıklı köyü sınırları içinde bulunan Soğuksu Mevkii'nde dağdan akan su yol üzerinde ırmak oluşturarak tehlike saçıyor. Aynı zamanda Artvin Şavşat yolu da olan bölgede özelikle yabancı şoförlerin, yoldaki ırmak gibi akan suyu ve suyun altındaki çukurları farketmemesi kazaya davetiye çıkarıyor.

UYARI LEVHASI DA YOK

Yol üzerinde ırmak akmasına ve altında çukurlar oluşmasına rağmen etrafta karayolları tarafından konulmuş bir uyarı tabelası da bulunmuyor. Konuyla ilgili bir yerel gazetede yazarlık yapan Sami Özçelik, 2003 yılından bu yana özelikle her kış tehlikeye karşı karayolları yetkililerini göreve çağırdığını belirtiyor. Özçelik gazetecilerin toplumun sorunlarını duyurmak için olduğunu söylerken, "Buraya 10 yıldır, bir 10 metrelik bir boru koymadılar. Bakın bu yoldan Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, milletvekilleri,valiler, kaymakamlar, belediye başkanları araç sürücüleri, yolcular geçti ve geçmeye de devam ediyor. Allah aşkına bir kişi şu yolu boydan boya kesen ve çukur oluşturan kanal neysin nesidir demez mi? Ne gelen, ne geçen, bundan rahatsızlık duymaz mı? Yanlışı doğru kabul edip beynin buna şartlanması sendromuna galiba çok özel bir örnektir, burası." diyor.

YAZDIĞI ŞİİRLE TEPKİ GÖSTERDİ

Özçelik böyle bir yolu düzeltmek için bir makinanın bir gün bile çalışmasını yeteceği halde yapılmamasını eleştirerek, şiirle tepkisini dile getiriyor: "Yolun ortasından akar bir dere/ Gelen giden Geçer bilmem ki nere?/ Şahit olmazsınız böyle bir yere, kimse sormuyor ki yahu bu nedir?... Gülümseyin geçin kamera yoktur./ Bu kanala hergün düşen de çoktur. Kanalın eksiği bence bir foktur./ Onu da alın da bari tam olsun." CİHAN
<< Önceki Haber Dağdan gelen su yolda tehlike saçıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER