Dağlık bölgede kaybolan üç kişi kurtarıldı


Muğla'nın Ula ilçesinde, dağlık bölgede yürüyüşe çıktıkları ormanlık arazide kaybolan üç kişi jandarma, 112, UMKE ve AFAD ekiplerince kurtarıldı.

Akyaka Mahallesi, Sakarkaya mevkisindeki ormanlık arazide dün yürüyüşe çıkan Nihan Özler, Ahmet Balaban ve Mehmet Şahin Yağ, dönüş yolunu bulamadı. Bunun üzerine 112 Acil Sağlık hattından yardım istediler. Ekipler, bölgede yapılan arama kurtarma çalışması sonucu kaybolan üç kişiye bu sabah ulaştı. Isı kaybeden üç kişi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE)'ndan yapılan açıklamada, "Olay yerinde AFAD ve UMKE ekipleri, koordineli bir çalışmayla dağlık, sarp, engebeli ve çalılık arazide bulunan üç kişiye, sabaha karşı saat 08.21'de ulaşmıştır. UMKE ekiplerimizce ilk tıbbi müdahaleleri yapılan vakaların genel durumlarının iyi olduğu, gece boyunca dışarıda kaldıkları için üşüdükleri ve hipotermi ön tanısıyla 112 ambulanslarımızca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildikleri bildirilmiştir. Vakaların takip amaçlı dahiliye servisine yatışı yapılmıştır. Olayda iki UMKE aracı, beş UMKE personeli ve altı 112 personeli ile üç 112 Acil Yardım ambulansı görev almıştır." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Dağlık bölgede kaybolan üç kişi kurtarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER