Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın 'Töre' adlı yeni oyunu seyirci ile buluşuyor


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Turgut Özakman'ın 'Töre' adlı oyununun ilk gösterimini 7 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirecek.

Türk Tiyatrosu'nun en önemli oyun yazarlarından Turgut Özakman'ın kaleme aldığı oyunun rejisini Murat Atak gerçekleştirdi. Müziklerini Gürkan Çakıcı ve Cavanşir Gulyev'in bestelediği oyunun Dekor Tasarımı'nı Tayfun Çebi, Kostüm Tasarımı'nı Funda Çebi, Işık Tasarımı'nı Ersen Tunççekiç ve Hareket-Dans Düzeni'ni Cihan Yöntem üstlendi.

Töre oyununun ilk gösterimi 7 Kasım 2015 Cumartesi günü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Salonu'nda sahnelenecek. Geniş bir kadroya sahip olan oyunda Şehir Tiyatrosu sanatçıları, Serkan Sezgin, Emre Demirci, E. Savran Perk, Burcu Tutkun, Bilge Cezayirli, Mahide Yumbul, Gamze Demirer, Ezgi Coşkun, Nagihan Orhan'ın yanı sıra Emel Alnady ve Orçun Ertaman rol alıyorlar. Oyun, ülkede hala kanayan bir yarası olan töre cinayetlerini ele alırken, kadınların toplumsal barışın sağlanması konusundaki etkisinin ve öneminin altını çiziyor.

Yeni sezonun yeni oyunlarından olan 'Töre' Şehir Tiyatroları'nın sahnelerinde sezon boyunca izleyici ile buluşmaya devam edecek.seyirci-ile-bulusuyor-1930591.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın 'Töre' adlı yeni oyunu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER