'Daha fazla tabut taşımayacağız'

'Daha fazla tabut taşımayacağız'

Gaziantep'te Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri tarafından son günlerde yaşanan terör olaylarına ilişkin protestoda bulundu. Asker, polis ve sivil ölümlerine dur denilmesi gerektiğini söyleyen BES üyeleri, daha fazla tabut taşımak istemediklerini kaydetti.

'ÜLKEMİZDE YAŞANANLAR KANIMIZI DONDURMAKTA'

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını BES Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mikdat Kurt yaptı. Ülkenin bir kaos ve çatışma ortamına sürüklendiğine dikkat çeken Kurt, "90'lı yıllar olarak ifade edilen çatışma sürecine paralel, ülkemizde yaşananlar kanımızı dondurmakta. Etnik kimliğinden dolayı sivillerin, esnafların lince uğraması, hareket halindeki otobüslere yönelik taşlı saldırılar, birlikte yaşama kültürümüzü zedelemekte. Son günlerde gündeme oturan Cizre'de yaşanan sokağa çıkma yasağı, hastaneye götürülemediği için ölen bebekler, defnedilemediği için buzdolabında saklanan cesetler, yaşadığımız yüzyılla bağdaşmamakta. Ortaya çıkan linç kültürü sonrasında herkes suçu birbirinin üstüne atadursun, burada yok edilmesi istenen, kardeşliğimiz ve bir arada yaşama irademizdir." dedi.

'BİZİM SARAYA KURBAN EDECEK ÇOCUKLARIMIZ YOK'

Asker, polis ve sivillerin cenazelerinde Türkçe, Kürtçe ağıtların, gözyaşlarının birbirine karıştığı süreçte siyasi iktidara yönelen tepkilerin ortada olduğunu dile getiren Kurt, "Herkes birbirine '7 Haziran'dan sonra ne değişti?' sorusunu sormakta. Acılı insanlarımızın feryatlarına bile tahammül gösteremeyen siyasi iktidar, asker ve polis ailelerini bile hedef gösterebilmekte. Biz her gün acı haberler ile uyanmak istemiyoruz. Ortalık kan gölüne dönmüşken, Cumhurbaşkanı 400 vekil derdinde. Bizim saraya kurban edecek çocuklarımız yok. Daha fazla tabut taşıyamayacağız. Yüreğimize her gün bir kor düşerken, iktidar hırsı ile ülkemiz hızla bir iç savaşa sürükleniyor. Ne uğruna? Bizler Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Laz, Çerkez, Arap ve tüm halklar olarak kardeşiz. Bu kardeşliğin bozulmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Daha fazla tabut taşımayacağız' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER