Danimarka devlet televizyonu: Erdoğan istediğini fazlasıyla aldı


Türkiye'de TBMM'nin 26. dönem milletvekillerini belirleyecek olan genel seçimler Danimarka medyası tarafından yakından takip edildi.

Danimarka Devlet Televizyonu sandıkların açıklanmasının akabinde yayımladığı haberde, "Erdoğan istediğini fazlasıyla aldı" başlığını kullanırken Jyylands Posten Gazetesi, "Açıklanamayan sonuç AKP'ye gücünü geri kazandırdı" başlığını tercih etti. Politiken Gazetesi ise "Erdoğan'ın ezici zaferi önünü daha fazla açıyor" cümlesini başlığa çekti.

Times: Erdoğan, siyasetin sihirbazı

Türkiye'de sabit muhabiri olan tek gazete olan Politiken'de yayımlanan analiz yazısında, "Normalde böylesi büyük bir zafer, barışın ve demokratik gelişmenin önünü açmalı. Ancak bu öyle değil. Tersine daha fazla Erdoğan bekleniyor." ifadelerine yer verildi.

Seçim sonuçlarıyla ilgili Berlingske Gazetesi'nde yayımlanan yazıda ise "Türkiye'deki Kürtler öfkeli ve seçim sonucundan dolayı hayal kırıklığı yaşıyor" başlığını kullandı. Haberde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın seçim sonuçlarının Erdoğan'ın ülkeyi kutuplaştırma politikasının neticesi olduğuna dair sözlerine yer verildi.

Information gazetesi ise "Erdoğan mutlak çoğunlukla geri döndü'" başlığı kullanıldı. Haberde ayrıca "Seçim zaferinden sonra Erdoğan'ın anayasayı değiştirmesi ve pozisyonunu daha da güçlendirmesi bekleniyor." ifadelerine yer verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Danimarka devlet televizyonu: Erdoğan istediğini fazlasıyla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER