Dargeçit şehidini babası asker selamı ile uğurladı

Dargeçit şehidini babası asker selamı ile uğurladı

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, teröristlere yönelik arama tarama faaliyeti sırasında uzun namlulu silahla şehit edilen Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin (31) Mersin'de gözyaşları ile toprağa verildi. Şehidin cenaze töreninde eşi Saliha Şahin metaneti elden bırakmazken acılı baba Cafer Şahin, oğlunu son yolculuğuna asker selamı ile uğurladı.

Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin'in cenazesi Toros Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra helallik alınmak üzere Yeni Mahalle'deki baba ocağına, daha sonra ise Tören için Muğdat Camii'ne getirildi. Buradaki törene Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören sırasında şehidin bir yıllık eşi Saliha Şahin, şehidin ağabeyi Halil Şahin,babası Cafer Şahin ile anne Gülay Şahin metaneti elden bırakmadı. Baba Cafer Şahin ile şehidin ağabeyi Halil Şahin Türk bayrağına sarılı tabutu öptü. Acılı baba oğlunu asker selamı ile uğurladı.

Bu sırada cenaze törenine katılanlar teröre ve ülkeyi yönetenlere tepki gösterdi. Vatandaşlar "Kahrolsun PKK" diye slogan attığı sırada bir kadın, "Gebersinler, Allah belalarını versin inşallah. Evlatlarımızı mahvettiler, püh Allah kahretsin ya." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Bir vatandaş ise "Her gün şehit geliyor, doğum gününü kutluyor, önce şehitlerimize baksın şehitlerimize, yeter. Delikanlılara baksın. Şehit geliyor başkanlık sistemini oturtacağım diye düşünüyor. Yeter." dedi.

Cuma naması sonrası Mersin Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Emrah Şahin, şehitlikte toprağa verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Dargeçit şehidini babası asker selamı ile uğurladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER