HDP Parti Sözcüsü: Kayyım, Türkiye'nin rutin mekanizması haline geldi


HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Zaman gazetesine kayyım atanması iddialarına tepki gösterdi. Bilgen, "Bir süredir kayyım Türkiye idari yapısının, Türkiye yönetim sisteminin bir rutin mekanizması haline geldi." dedi.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Zaman gazetesine kayyım atanması iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilgen, bir süredir kayyım atamalarının Türkiye idari yapısının, Türkiye yönetim sisteminin bir rutin mekanizması haline geldiğini söyledi. Bilgen, ilerleyen günlerde Meclis'te bulunan partilerden birisine de kongre süreciyle kayyım atanması ve bir baskın seçimde o partiyi baraj altında bırakmaya yönelik bir tartışma da yapıldığını söyledi.

Televizyon, gazetelerde yapılan uygulamaların ortada olduğunu dile getiren Bilgen, kayyımlarla ilgili çok kritik bir önemin olduğunu vurguladı. AİHM'de bunlar daha düzenli uygulandığını ifade eden Bilgen, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Eğer bir tazminat söz konusuysa bundan ihmali olan kamu görevlisine bu ceza ödettirildi. Bu önemli bir caydırıcı anlam ifade eder. Kişiler ister istemez daha dikkatli olurdu, daha hukuka bağlı dayanırlardı. Şimdi kayyımlarda mekanizma işletmezseniz kişilerin yıllarca emek verdiği kuruma alın teriyle büyüttüğü kuruma keyfi biçimde atayacaksınız. O kişiyi o kuruma zarar verecek. Yetmiyor uluslararası hukukta ticari şirketler, haklı çıkacaklar. Çok açık buradaki ihlal. Neredeyse müsadere denilebilen bu yöntem hukuki sürecin nereye varacağı çok açık."

"2002 de kamu bankalarının batırılması ile ilgili hatırlatayım iktidar partisinin önemli isimleri bu partileri batırmaya ne hakkınız var, halkın cebinden bu paraları tayin etmeye." diyen Bilgen, batırılan firmaları bir süre sonra ödemek zorunda kalınacağını söyledi. Bilgen, şunları kaydetti: "Bir süre sonra kimin parasıyla ödeyeceksiniz. Sizin şahsi cebinizden mi çıkacak bu para, hayır yine halkın cebinden çıkacak bu para. Böyle bir keyfilik, sorumsuzca davranışın hiçbir şekilde izahı olamaz. Bu firmalara yapmaya da kimsenin hakkı yok. Parası neyse öderiz mantığıyla AYM'nin kararla ilgili de dile getirdiği bırakın haksızlık olsun, iç hukuk yollarıyla bunun çözme imkanı varken. Bir taraftan ülkeyi dışarı şikayet ediyor diyeceksiniz hem de adres gösterip gitsinler parası neyse öderiz mantığı hiçbir şekilde kabul edilebilir yaklaşım değil." CİHAN
<< Önceki Haber HDP Parti Sözcüsü: Kayyım, Türkiye'nin rutin mekanizması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER