David Cameron: İnfaz videosu bir propaganda aracıdır


İngiltere Başbakanı David Cameron, IŞİD'in İngiliz aksanıyla konuşan bir militanı ve 5-6 yaşlarındaki küçük bir erkek çocuğunu barındıran infaz videosunu 'propaganda aracı' olarak değerlendirdi.

David Cameron, IŞİD'in Cameron'a ve ülkesine tehditler savurduğu ve istihbarat servisine çalıştığı iddia edilen 5 kişinin infaz görüntülerini barındıran videosuna tepki gösterdi. Başbakanlık sözcüsü tarafından yapılan açıklamada dün yayımlanan video içeriğinin istihbarat servislerince incelendiği, İngiliz Başbakan'ın da bu konuda sürekli bilgilendirildiği ifade edilerek, "Söz konusu video, IŞİD barbarlığı ve dünyanın karşı karşıya kaldığı teröristlere dair bir hatırlatma niteliği taşıyor. Bu, açıkça bir propaganda aracı olarak değerlendirilmelidir." denildi.

Bu arada, İngiliz yetkililer, Kasım ayından itibaren Ada'dan IŞİD'e katılmak amacıyla Suriye ve Irak'a giden İngiliz vatandaşının sayısının 800'e ulaştığını açıkladı. Bunlardan 400'ünün Birleşik Krallık'a geri döndüğü, yaklaşık 70 kişinin ise savaş bölgesinde öldürüldüğü tahmin ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber David Cameron: İnfaz videosu bir propaganda aracıdır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER