Davutoğlu 'bir daha olmayacak' dedi, 10 defa yapıldı

AKP son 12 yılda 150 torba kanunu Meclis’e gönderdi.

Davutoğlu 'bir daha olmayacak' dedi, 10 defa yapıldı

Davutoğlu’nun “Bir daha olmayacak” beyanından sonra 10 torba yasa Meclis’e sunuldu. MHP’li Uzunırmak torba yasaların Milattan Önce 98 yılında Roma Hukuku’nda bile yasak olduğunu söyledi.

AKP ihtiyaç duyduğu birbiri ile ilgisi olmayan farklı alanlardaki düzenlemeleri aynı kanun içerisinde Meclis’e sunmayı alışkanlık haline getirdi. AKP hükümeti son 12 yılda 150 kez torba kanunu Meclis’ten geçirdi.  

EN ÇOK TARTIŞILANI İÇ GÜVENLİK PAKETİ
Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve yardımcısı Bülent Arınç’ın “Bir daha torba yasa çıkmayacak” beyanının ardından 10 torba yasa daha AKP tarafından kanun tasarısı ve teklifi olarak Meclis’e gönderildi.  

En çok tartışılanı hâlâ Genel Kurul’da görüşülen sıkıyönetim dönemini aratmayan düzenlemelerin yer aldığı İç Güvenlik Paketi oldu.

DEMOKRASİ ADINA BÜYÜK BİR GARABET

AKP, bankalarla ilgili atılan iftira ve karalamaları suç olmaktan çıkaran, müteahhitleri cezadan kurtaran, vatandaşa ise vergi yükü getiren torbayı Meclis’e gönderdi. Kayıp kaçak bedelini yasal hale getiren yasa, iş sağlığı ve güvenliği gibi paketler de Meclis’e sunulan diğer torbalar oldu.

MHP İdare Amiri ve Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, torba yasaları Milattan Önce 98 yılında Roma Hukuku’nun bile yasakladığını belirtti. TBMM’de görüşülüyor olmasını çağdaş demokrasi adına çok büyük bir garabet olarak niteledi. “İktidarın özendiği başkanlık sistemindeki ABD’de 50 eyaletten 43'ünde torba yasa anayasal olarak yasak” dedi.

ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ

CHP Adana Milletvekili Osman Faruk Loğoğlu, iktidarın torba yasa yöntemini bir alışkanlık haline getirdiğini belirtti. Torba yasanın iyi işleyen parlamenter sistemlerde, olağanüstü hallerde belirli bir ihtiyaca yanıt vermek için başvurulan bir yöntem olduğunu hatırlattı. AKP’nin ise bu istisnai vasıtayı sıradanlaştırdığını kaydetti. “Torba yasa ihtiyacının bu kadar sık ve yoğun olması, AKP'nin planlı bir yönetim tarzı yerine, fırsatçı, perakendeci bir yönetime kendisini mecbur hissettiğini göstermektedir” dedi.

6 MADDE DAHA KABUL EDİLDİ

İç Gü­ven­lik Pa­ke­ti­’nin 6 mad­de­si da­ha ka­bul edil­di. Ta­sa­rı­nın ka­bul edi­len mad­de­le­ri­ne gö­re, Ami­ral­ler ha­ri­cin­de, Sa­hil Gü­ven­lik Ko­mu­tan­lı­ğı Kur­may Baş­ka­nı, Sa­hil Gü­ven­lik Ko­mu­tan­lı­ğı ka­rar­ga­hın­da gö­rev­li baş­kan­lar ve böl­ge ko­mu­tan­la­rı­nın atan­ma­la­rı İçiş­le­ri Ba­ka­nı ta­ra­fın­dan ya­pı­la­cak. Gö­rev­den uzak­laş­tır­ma yet­ki­si de İçiş­le­ri Ba­ka­nı­’na ve­ril­di.

Çetin ÇİFTÇİ- BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Davutoğlu 'bir daha olmayacak' dedi, 10 defa yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER