Davutoğlu: Bir intihar bombacısının taziyesine katılmak insanlığa ihanettir


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "28 canımızın cenaze törenleri yapılırken, o teröriste taziyede bulunamaz. Çünkü bunlar kötülükten, kandan, gözyaşından besleniyorlar. Bu partinin yetkili organları, bu konuda milletimize bir açıklama yapmak zorundalar. Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa karşı yapılabilecek en büyük ihanettir." dedi.

Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu.

Ankara'daki terör saldırısına değinen Davutoğlu, "KCK'sı, PKK'sı, YPG'si, PYD'si, TAK'ı, PEJAK'ı, şusu busu, bunların hepsi aynı terör yapılanmasının farklı isimleridir. Sahipleri de kuklacıları da aynıdır. Bunların hepsi piyon örgütüdür. Bu örgütleri destekleyen ülkelerin artık gerçeklerle yüzleşmesi ve ikiyüzlü tavırları terk etmesi lazım. Ülkemize yönelen bu güvenlik tehdidine bizim kayıtsız kalacağımızı düşünen varsa büyük bir yanılgının içindedir. Güney sınırlarımızda olan bitenleri, Türkiye karşıtı koalisyonu ve orada oynanan kirli oyunu yeniden bir seyirci gibi izlemeyeceğiz ve bu kirli oyunun sahiplerini, oyunun arkasındaki aktörleri deşifre edeceğiz, oyunun önündeki piyonları da gerektiği şekilde, uygun gördüğümüz vakitte, uygun gördüğümüz bir tarzda cezalandırmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"ORTAK BİLDİRİYE İMZA ATAMADILAR"

"Çok hazindir ki TBMM çatısı altındaki 3 partinin imzaladığı teröre karşı ortak tavır içeren bildiriyi HDP imzalamadı." diyen Davutoğlu, "İpe un derdi; ama 'ben de sizinle birlikte bu terörün karşısındayım. Bu cinayeti lanetliyorum' diyemedi. Acılar, cinayetler karşısında bile meşru siyaset çizgisine gelemediler. Sırtlarını terör örgütlerine dayadıkları için bu ortak bildiriye imza atamadılar. Terörü kınayamamaları bir yana HDP'nin bir milletvekili, PKK'nın Ankara'da 28 insanımızın hayatına mal olan saldırıyı gerçekleştirdiği iddia ettiği terörist için taziyeye gitti." diye konuştu.

"BÖYLE AYMAZLIK OLMAZ"

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunların, bu coğrafyanın kaderiyle de kederiyle de hiçbir bağları yok. Ne kaderimizde beraberler, ne kederimizde beraberler. Bu ülkenin geçmişine de geleceğine de yabancılaşmış bunlar. Dünyanın hiçbir demokrasisinde böyle aymazlık, ikiyüzlülük olmaz. O partinin yetkilileri, bu konuda adım atacak mı? Ama görünen o ki aralarında bir iş bölümü yapmışlar. Birileri sözüm ona kınayacak, arada saz çalacak, şirin görünecek, birileri de katillerin yanında saf tuttuğunu alenen gösterecek, Kürtlerin ve Türklerin kanı üzerinden siyaset yapacak. Biz AK Parti olarak başından beri bu ikiyüzlülüğe, sahtekarlığa karşı çıktık. Bu yüzden bunları eleştirdik, deşifre ettik ve karşı durduk."

"MİLLETİN YASIYLA DALGA GEÇİYORLAR"

Davutoğlu, şunları söyledi: "28 canımızın cenaze törenleri yapılırken, o teröriste taziyede bulunamaz. Çünkü bunlar kötülükten, kandan, gözyaşından besleniyorlar. Bu partinin yetkili organları, bu konuda milletimize bir açıklama yapmak zorundalar. Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa karşı yapılabilecek en büyük ihanettir. Bunların ne yapmaya çalıştığını açıkça görüyoruz. Milletimizin yasıyla, onuruyla dalga geçiyorlar. İsteyerek, bilerek provokasyon yapıyorlar. Tek bir dertleri ve amaçları var; açıkça bu ülkede çatışma çıkarmanın gayreti içindeler. Etnik bir kutuplaşma oluşturma çabası içindeler. Türkiye, bu oyuna gelmeyecek ama hukuk içinde de bunların hesabını da birer birer hepsinden soracaktır." CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Bir intihar bombacısının taziyesine katılmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER