Davutoğlu:Bizde yeterince işsizlik olsa da Suriyelilerin çalışmasına izin verdik


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'deki yüksek işsizlik oranına rağmen Suriyelilere de çalışma izni verdiklerini söyledi. Bu kararın 'ekonomi' değil 'insani değerlere' bağlı olarak alındığını ifade eden Ahmet Davutoğlu, "Bizde, kendi vatandaşlarımız arasında yeterince işsizlik var. Ama Suriye halkı ile vatandaşlarımız arasında bir fark görmüyoruz." dedi.

Londra'da düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de işsizlik oranı zaten yüksekken Suriyeli mültecilere çalışma izni verilmesinin ne kadar gerçekçi olduğu yönünde bir soruya cevap veren Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Evet bu, büyük bir zorluk. Küresel krizden sonra tüm ülkelerle işsizlikle mücadele ediyor. Kriz olmasa bile işsizlik hepimiz için bir problem. Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 10,4. Bu da oldukça yüksek. Buna rağmen, bu yeni kuralı; Suriyelilerin Türkiye'de çalışmasına izin veren düzenlemeyi insanlık şuurumuzdan dolayı kabul ettik. Bence bu başka ülkelere de örnek olmalıdır. Çünkü bu insanlar kendi arzularıyla bizim ülkelerimize gelmiş değil. Eminim ki evlerinde kalmayı tercih ederlerdi. Bu zor zamanlar, hepimizin insanlık testinden geçtiği zamanlar. Eminim ki bu süreçte herkes tarih tarafından yargılanacak. Biz de yanlış tarafta yer almak istemiyoruz. Onlara yardım ederek doğru taraftayız."

Bu zorluğu hazmetmenin güç olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, tüm ülkelere mültecilere sınırlarını ve evlerini açarak bu büyük krizin mağdurlarına destek olmaları çağrısı yaptı. Davutoğlu, bu konuya çıkarlar açısından değil insani değerler bağlamında baktıklarını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu:Bizde yeterince işsizlik olsa da Suriyelilerin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER