Davutoğlu; Kılıçdaroğlu'na Oslo belgeleri, Demirtaş'a Toros üzerinden yüklendi


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa mitinginde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Oslo belgeleri, HDP lideri Selahattin Demirtaş'a ise 90'lı yılların faili meçhul cinayetlerini hatırlatan 'Toros' üzerinden yüklendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin mitingine katılmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. GAP Havaalanı'nda partilileri tarafından karşılanan Davutoğlu, önce geçtiğimiz günlerde silahlı saldırıya uğrayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Davutoğlu daha sonra partisinin Topçumeydanı'ndaki mitingine katıldı.

13 yıllık AK Parti iktidarının faaliyetlerini anlatan Davutoğlu, partisinin yeni vaatlerini de sıralayarak seçmenden oy istedi. 'Oslo belgelerini gördüm' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na meydan okuyan Davutoğlu, belgeleri açıklamaya davet etti. Davutoğlu, "Karnından konuşmak siyasetçiye yakışmaz" diyerek Kılıçdaroğlu'na iddia ettiği belgelerdeki bilgileri paylaşmasını istedi. Davutoğlu, "Bugün de çıkmış paralel yapıdan aldığı telkinlerle bizlere çamur atıyor. 'Oslo belgelerini gördüm, halka açıklamıyorlar' diyor. Çık sen açıkla o zaman, ne diyorsan açıkla. Karnından konuşmak siyasetçiye yakışmaz. İşte buradayız. Her şeyin hesabını verir, ama millete meydan okuyanın da hesabını sorarız." dedi.

"FAİLİ MEÇHULLERLE TEHDİT ETTİĞİM YALANINI ORTAYA ATTILAR"

Van'daki konuşmasının arkasında olduğunu yineleyen Davutoğlu, halkı tehdit etmediğini söyledi. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklenen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bütün siyasetini çarpıtma üzerine kuran malum parti, HDP'nin yalanı kendine şiar edinen eş başkanı, çirkin iftira ile saldırdı. Beni Kürt, Zaza, Arap kardeşlerimi karanlık günlere dönmekle, faili meçhullerle tehdit ettiğim yalanını ortaya attı. Karanlık dönemi kapatan biziz. Van'da ne dediysem geçen gün, arkasındayım. 90'lı yılların terörüne de, 90'lı yılların JİTEM'ine de bu halkı teslim etmeyeceğiz. Allah şahit, kim 90'lı yıllara dönmek isterse onun karşısında çelik bir iradeyle duracağız. Demir gibi tek bir yumruk olarak duracağız. Kim 90'lı yıllarda olduğu gibi aynı mantıkla insan hak ve hürriyetlerini yok sayarsa onların karşısında da duracağız. Ama 90'lı yıllarda olduğu gibi terör çeteleri kuranların da karşısında duracağız. Dediklerim terörün ve teröre sırtını dayayanların zoruna gitmiş. Çünkü onlar 90'lı yılları özlüyorlar."
CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu; Kılıçdaroğlu'na Oslo belgeleri, Demirtaş'a... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER