Davutoğlu: Kimlik temelli siyaset olmaz


Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1128 akademisyenin bildirisini eleştirerek, "1128 akademisyene soruyorum: Dünyada tek bir ülke göstersinler kendi topraklarında silahlı bir gruba izin vermiş etmiş olsun." dedi.

Devletin operasyonlarını durdurmasını isteyenlerin PKK'nın egemen olmasını istediğini öne süren Davutoğlu, "Devlet çekilse oralarda nasıl birdüzen olacak. Meşrü yönetime dönüp teklif edilecek bir akademisyen çıkacak mı? Akademisyenler Kürt siyasetinden bahsediyor. Hiçbir vatandaş kimlik temelli siyasetten bahsedemez. Tüm vatandaşlar birbirine eşittir." dedi.

Büyükelçiler konferansında konuşan Davutoğlu, 1128 akademisyenin imza attığı bildiriye eleştirilerini sürdürdü. Bazı akademisyenlerin kendisine ulaşarak veya haber göndererek metni görmeden imzaladıklarını aktardığını ifade eden Davutoğlu, 1128 akademisyen için şu çağrıda bulundu: "Lütfen kendinizi bir doktora jürisi önüne koyun. O metni alın aklınız ve vicdanınızla bir sınavdan geçirin. Sonra o metnin yazarı olarak siz demokrasiye geçiş belgesi verir miydiniz? Biz siyasilerden eleştirildiğimizde olası bir hatamız olursa geri dönme erdemi bekliyorsanız aynısını bu akademisyenlerden bekliyorum. Onları entellektüel öz eleştiriye davet ediyorum. Yanlış olduğunu düşünüyorlarsa o metni kabul etmelerini deklare etmelerini bekliyorum. Dün gece Diyarbakır'daki saldırıda hayatını kaybeden 5 aylık bebek ve annesinin gözünün içine bakarak bu ülkede PKK terörü yoktur diyenler insanlıktan istifa etmelidir."Kimlik-temelli-siyaset-olmaz-1987367.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Kimlik temelli siyaset olmaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER