Davutoğlu, milli muhalefet istedi


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin milli bir iktidardan çok milli bir muhalefete ihtiyacı olduğunu kaydetti. Davutoğlu, iktidara destek veren CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı övdü, muhalefet partilerini ise milli olmamakla suçladı.

Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çevresinde 5 yıldır gerçek savaş yaşandığını söyledi. Davutoğlu, şunları kaydetti: "5 yıldır savaşı göremeyenler, 'Türkiye savaşa giriyor' diye hayali senaryolar yazıyorlar. Bu senaryoları yazanlar ise fiili olarak Suriye'de savaşan ülkelerdir. Kendi saldırganlıklarını gizlemeye çalışıyorlar. Biz Türkiye'yi herkesten fazla düşünürüz. Suriye'de bir savaş tehlikesi varsa bunu oluşturanlar asla Türkiye değildir, asla olmayacaktır. Biz baştan bu yana makul barışçı bir çözümün Suriye halkının huzuru ve güvenliğinin temin edilmesi için çok çaba harcadık. Suriye'deki bu kaosa rağmen savaşın dışında tutan biziz."

Davutoğlu, Rusya, Esed yönetimi ve PYD'ye yönelik güvenlik güçlerinin aldığı tedbirlerin, sınırda oldu-bitti oluşturarak Türkiye'yi savaşa sokmaya çalışan odakların oyunlarını bozmaya yönelik olduğunu savundu. Türkiye'nin savaştan uzak durmak istediğini vurgulayan Davutoğlu, "Oldu bittiye maruz kalmamak için yanı başında güvenlik problemleri berteraaf etmek için önleyici tedbirler almaktadır, almaya devam edecektir." dedi.

BAYKAL'A TEŞEKKÜR ETTİ

Muhalefet partilerinin aldıkları güvenlik tedbirlerini partizanca bir üslupla eleştirdiğini öne süren Davutoğlu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a açıklamaları için teşekkür etti. Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu laf kalabalığı yaparak üste çıkmaya çalışmakla suçladı. Davutoğlu, "Türkiye'de milli bir iktidar önemli ve milli bir iktidar var. Milli iktidar kadar önemli olan milli muhalefet. Biz milli muhalefet istiyoruz. Yerli muhalefet istiyoruz. Rusya ağzıyla, Esad ağzıyla konuşmayan muhalefet istiyoruz. Gidip Brüksel'de Washington'da kapı çalarak Türkiye'yi şikayet etmeyen, bu toprağa ait olduğunu unutmayan bir muhalefete ihtiyacımız var. Bahçeli bir açıklama yaptı, kimse bir şey anlayamadı.
Türkiye'nin milli bir muhalefete ihtiyacı var." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu, milli muhalefet istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER