Davutoğlu, partileri illegal ilan etti

Başbakan Davutoğlu, Manisa Cumhuriyet Meydanı'ndaki yaptığı konuşmada CHP, HDP ve MHP için 'legal görünümlü 3 siyasi parti" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, partileri illegal ilan etti

Başbakan Davutoğlu, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda saat 12.00'de başlaması gereken mitinge bir saatten fazla gecikmeli geldi. Saat 12.00'de başlayacak diye duyurulan mitingde Davutoğlu, konuşmasına saat 13.10'da başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde kalabalığa seslendi.

Davutoğlu yeni Türkiye yapısına vurgu yaparken muhalefete yüklendi. Muhalefet partilerinin Yeni Türkiye için yapılan çalışmalardan rahatsız olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Bunlar legal görünenden rahatsız olanlar. CHP'nin Manisa'da bir dikili ağaçları var mı? Şimdi çıkmış hiçbir hesap bilmeden birtakım vaatlerde bulunuyorlar. Hanım boşamak kolay derler; onlar devlet, millet ne demek bilmezler. Milletin Diyanetine savaş açarlar. İmam hatipleri kapatmak için 1+8 ile 1+4 derler. Sonra da yok imam hatipleri kapatmayacağım derler" diye konuştu.

LEGAL GÖRÜNÜMLÜ 3 SİYASİ PARTİ

Davutoğlu, HDP ile MHP'nin geriden paslaşarak birbirlerini desteklediğini söyledi. Konuşmasında Adana ve Mersin'deki HDP binalarına yapılan saldırılara da değinen Davutoğlu, şöyle dedi: "HDP, biz MHP'nin yaptığına inanmıyoruz, mutlaka AK Parti yapmıştır, dedi. MHP'liler hemen aldı topu, doğru biz yapmadık AK Parti yaptı diye... Birden bir koalisyon oluştu karşımızda. Ulusalcı CHP, paralelcilerle görüşüyor, onların yayın organlarını ziyaret ediyor. Bakıyorsunuz paralelin yayın organları da Bahçeli'yi MHP'de ziyaret ediyor. HDP Belediye Başkanını da arka kapıdan ziyaret ediyor. CHP, HDP ve MHP legal görünümlü 3 siyasi parti."
<< Önceki Haber Davutoğlu, partileri illegal ilan etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER