Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Siyasi Etik Kanunu'nun gelecek hafta Meclis'e sevk edileceğini açıklayarak, yeni anayasa için "Hazırlanan taslak tartışılıp olgunlaştıktan sonra en geç Haziran ayında milletimize sunacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. ABD'de açılacak İslam Merkezi'nin dünyanın bir başka kıtasında vurdukları mühür olacağını söyleyen Davutoğlu, Türkiye'nin tökezlemesini bekleyenlerin beklentilerinin boşa çıkacağını ifade etti. Davutoğlu, "Türkiye hukuk ve demokrasi yolunda geri adım atmadan devam edecektir. Terör örgütlerinin maskesi düşmüştür" dedi. Nefreti muhabbetle yeneceklerini kaydeden Davutoğlu, "Herkes moralini en yüksek düzeyde tutarak hayata karışmalıdır. Herkes sokağa, caddeye çıkmalı kucaklaşmalıdır. Moral ve motivasyonumuz tam olmalıdır. Hiç çıkmadığımız kadar sokaklara çıkalım. Hiç girmediğimiz kadar esnafımızın yanına gidelim. Komşularımızın hatırını soralım. Herkese selam verelim. Sakın evlerimize, mahallelerimize kapanmayalım. Birbirimize Esselamu Aleyküm diyelim." dedi.

Yepyeni bir Güneydoğu inşa edecekleri vaadinde bulunan Davutoğlu, "Dün Bakanlar Kurulu'nda reformlarla ilgili istişarelerde bulunduk. Siyasi Etik Kanunu'nu da bu hafta Meclis'e sevk edeceğiz. Biz 78 milyon vatandaşımızın taleplerini göze alarak yürümeye devam edeceğiz. Yetkili kurumlarımızda istişarelerde bulunduk. En geç 2 ay içinde yazım işlemi tamamlanıp, hazırlanan taslak tartışılıp olgunlaştıktan sonra en geç Haziran ayında milletimize sunacağız. Milletvekillerimizin vicdanının sesini dinleyerek sivil anayasaya destek vereceğine inanıyorum. Meclis'ten de vizeyi alarak milletimizle buluşacağız. Halkımız gerçek ve milli anayasaya kavuşmuş olacak." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER