Davutoğlu: Türkiye'de ilk defa başörtülüde başı açıkda aday oldu


İSTANBUL (CİHAN)- Başbakan Ahmet Davutoğlu, kadınlara artık bu topraklarda mecliste, sokakta, köyde, mahallede kimsenin onurunu çiğneyerek hakaret edemeyeceğini söyledi. Her kadının özgürce istediği gibi giyineceğini belirten Davutoğlu, "İstediği şekilde düşünecek, istediği şekilde gidip oyunu verip meclise girecek. Türkiye'de ilk defa başörtülülerde başı açıklarda eşit bir şekilde milletvekilliğine aday oldular." dedi.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen kongreye Başbakan Ahmet Davuoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilçe belediye başkanları, davetliler ve parti üyeleri katıldı.

Eski Türkiye'nin hatırlanılarak konuşmasına başlayan Davutoğulu, "Hani milli iradeyle TBMM'ye girmiş olan başörtülü bir hanıma, 'bu kadının haddini bildirin' diyen eski Türkiye'yi hatırlayın. Bakınız o eski Türkiye'de benim bugün makamımda oturan bir başbakan Allah rahmet eylesin, biz yinede rahmetle anarız. Ama oraya milletin oyları ile gelmiş, kadınlık onuru ile gelmiş bir kardeşimize bütün erkekleri tahrik ederek 'bu kadının haddini bildirin' demişti. Kürsünün önüne erkekler dizilmişti sanki Çanakkale geçilmez demek için halbuki o kadın milletvekili Çanakkale şehitlerini temsil ediyordu." diye konuştu.

Bu günlerin geride kaldığını söyleyen Davutoğlu, "Bir daha bu topraklarda mecliste, sokakta, köyde, mahallede kimse kadınlık onurunu çiğneyemeyecek, hakaret edemeyecektir. Herkes özgürce istediği gibi, istediği şeklide giyinecek, istediği şekilde düşünecek, istediği şekilde gidip oyunu verip meclise girecek. Şimdi bakınız bu tablo gurur tablosudur. O mecliste bu kadına haddini bildirin o yıllardan sonra eski Türkiye'den sonra yeni Türkiye'de ilk defa başörtülülerde başı açıklarda eşit bir şekilde milletvekilliğine aday oldular." ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki seçimler için AK Partiden 6330 milletvekili aday adayı olduğunu söyleyen Davutoğlu, 1045'inin kadınlardan oluştuğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: "İşte AK Partinin şenliği, bütünleştiriciliği bu. Kadınlarımız çok acı çektiler, onun için kadınlarımız bu siyasetin öncüsü oldular. Türkiyede kadınlar üzerinden her türlü eşitsizlik yapıldı. Her türlü zulüm neredeyse yapıldı. Manevi işkencelere tabi tutuldular. İkna odalarına mahkum edilmek istendiler. Bakın aziz kadınlarımız bu salonu dolduran onurlu siyasetimizin öncü kadınlarımız başı örtülü başı açık el ele vereceksiniz. Ve herkes görecek ki bu topraklarda bir daha böyle bir ayrım yapılamayacak. Eşitlik gerçek anlamada gerçekleşecek meclise girecek."

Eşinin üniversite öğrencisi olduğu yıllarda başörtüsünden dolayı okuluna bir yıl ara vermek zorunda kaldığına da değinen Davutoğlu, "Bir an bile hanımımın mesleğini bırakmasını talep etmedim. Biliyorum ki onun mesleği benim yaptığım görev kadar azizdir. Kadınlarımızın emeği erkeklerimin emeği kadar azizdir. Onların alın teri bizim alın terimiz kadar azizdir." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Türkiye'de ilk defa başörtülüde başı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER