Davutoğlu: Yarın Berlin'de 3 milyar Euro'yu sormayacağım


Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarınki Almanya ziyaretinde AB'nin Türkiye'deki Suriyeliler için aktarmaya söz verdiği 3 milyar Euro'nun akıbetini sormayacağını söyledi.

Davos'ta soruları cevaplayan Ahmet Davutoğlu, buradaki toplantılarda insanların 3 milyar Euro melesini sorduğunu belirterek, "Yarın Berlin'de ben bu soruyu sormayacağım. Bizim için bu, parasal bir mesele değil. Biz 10 milyar dolar civarında para harcadık. Suriye trajedisinin fakir, yetim ve mağdurları için biraz daha para harcarız. Biz para pazarlığı yapmıyoruz. Bizim için bu insani bir vazife. Programın çekirdeği de mali yardım değil. Ana mesele bu mağdurlara yardım için neler yapabileceğimiz. Biz sadece para değil; dayanışma, ortak kader anlayışı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ortak Eylem Planı'nda Türkiye ve AB'ye sorumluluklar yüklendiğini ve Türkiye'nin bunlardan bazılarını yerine getirdiği ve diğerlerini de gerçekleştireceğini ifade eden Davutoğlu, yarın Alman mevkidaşı ile yapacağı görüşmede bu konuda somut adımların gündem geleceğini ümit ettiğini dile getirdi.

Başbakan Davutoğlu, mülteci krizinin tüm zorluklarla rağmen uluslararası toplumun birlikte hareket etmesi ve insanların hareketliliği bakımından fırsatlar sunduğunu fakat bunun düzenli şekilde ve insani hassasiyetler gözetilerek yapılması gerektiğini vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Yarın Berlin'de 3 milyar Euro'yu sormayacağım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER