Davutoğlu'nun 'mini anayasa paketi'ne CHP'den yanıt

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “mini anayasa paketi”yle muhalefete gidebileceği sinyalini verdi.

Davutoğlu'nun 'mini anayasa paketi'ne CHP'den yanıt

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel dönüşü yaptığı açıklamada diğer partilerle iyi bir diyalog zemini kurup önyargısız ve kişiselleştirmeden anayasa reformunun esaslarını konuşmayı planladığını belirtti.

Cumhuriyet'in haberine göre, Başbakan, anayasanın tekrar yazılabileceğini ya da daha önce yapılan görüşmelerde üzerinde uzlaşılan konuları içeren mini anayasa paketiyle muhalefete gidebileceğini ifade etti.
Davutoğlu’nun muhalefet liderlerinin kapısını gelecek hafta çalması ve bu açıklamalarını detaylandırması bekleniyor. Ancak teklif henüz netleşmeden CHP kırmızı çizgilerini belirledi.
 
Önce görüşleri görelim
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP açısından anayasa çalışmalarında temel noktanın “kişi hak ve özgürlükleri” olduğunu belirterek “İktidarın yetkilerini artıran, otoriterleşme eğilimlerini yansıtan istemler, anayasacılık tarifine uymaz. Tabii ki iktidarın görüşlerini görmeden bir şey söyleme imkânı yok ancak anayasa tartışmalarına bu gözlükle bakıyoruz” dedi.
 
Kapımız açık
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de geçmişte yaşanan süreçleri anımsatarak “CHP, dağın fare doğurmasına ve hesap içinde hesapla karşısına çıkılmasına daha önce tanıklık etti. Kapımız sayın Davutoğlu’na elbette açık. Ancak, Sayın Davutoğlu’nun net olarak nasıl bir taleple geleceğini, kapsamını, içeriğini ve yine içinde hesap içinde hesap barındıran bir hamle olup olmadığını görmemiz gerekiyor” dedi. Özel, gelecek teklifi titizlikle ele alacaklarını belirtirken “Kendisinin ziyaretinden sonra konuyu CHP Sayın Genel Başkanı ve yetkili organları görüşerek tavrımızı belli ederiz. Şeffaflıkta, yolsuzlukla mücadelede, basın özgürlüğünde insan haklarında ve kuvvetler ayrılığında her geçen gün gerileyen bir iktidarın yeni bir anayasa paketinden ne murat ettiğini biz de merak ediyoruz” dedi.
<< Önceki Haber Davutoğlu'nun 'mini anayasa paketi'ne CHP'den yanıt Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER