DBP'li Erciş belediye başkanı ile HDP'nin Erciş ilçe başkanı tutuklandı


Van'ın Erciş ilçesinde 'öz yönetim' açıklamasının yapıldığı basın açıklamasına katıldıkları için gözaltına alınan Belediye Eş Başkanı DBP'li Diba Keskin ile HDP İlçe Eş Başkanı Seval Çadırcı, tutuklandı. Savcının, Keskin ile Çadırcı'yı 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan tutukladığı belirtildi.

Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki akşam saatlerinde Ankara'daki terör saldırısına tepki amacıyla düzenlenen ve 'öz yönetim' açıklamasının da yapıldığı basın açıklamasına katılan Erciş Belediye Eş Başkanı Keskin'i, HDP İlçe Eş Başkanı Seval Çadırcı Seval Çadırcı ile belediye meclisi üyesi Güler Avcı'yı, 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmaya çalıştığı' iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde adliyeye çıkarılan sanıklar, Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanmaları sonrası tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme gece geç saatlerde, şüphelilerden Keskin ile Çadırcı'yı 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan tutukladı. Diğer şüpheli Avcı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber DBP'li Erciş belediye başkanı ile HDP'nin Erciş ilçe... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER