Terör mağdurları için 81 güvercin uçurdular

Terör mağdurları için 81 güvercin uçurdular

İzmir'in Konak Belediyesi, Türkiye'yi yasa boğan Ankara'daki bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenleri, barışı simgeleyen beyaz güvercinleri gökyüzüne salarak andı. Basmane Meydanı'ndaki belediye hizmet binasında, patlamanın meydana geldiği saatte düzenlenen anma törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın yanısıra DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, çok sayıda sendikacı temsilcisi ve belediye personeli katıldı. Saat 10.04'te Başkan Pekdaş ve beraberindeki sendika temsilcileri makam odasının balkonundan, belediye çalışanları ise binanın giriş kapısı önünden hep birlikte, barışın simgesi beyaz güvercinleri gökyüzüne uçurdu. Aynı anda salınan her il için birerden 81 güvercin, barışa kanat çırptı. Güvercinlerle katliamda hayatını kaybeden 97 kişi bir kez daha anılırken barışa olan özlem de dile getirildi.

'BARIŞIN SESİ YÜKSELECEK'

Başkan Pekdaş, yaptığı konuşmasında amaçlarının barışın sesini yükseltmek olduğunu belirterek, "10 Ekim'de barışın sesini yükseltmek, çoğaltmak üzere yurdun dört bir yanından Ankara'ya toplanan vatandaşlarımızdan 97 canımızı kaybettik. Türkiye tarihinin görülmüş en büyük katliamlarından birini yaşadık. Bunu unutturmamak hem borcumuz hem de Türkiye demokrasi tarihinde bu tarihin önemli bir dönüm noktası olmasını sağlamak görevimiz. Ölenlerin boşuna ölmediğini, onların barış sesini çoğaltmak görevinin bizler tarafından yerine getirildiğini göstermek borcumuz var. Bugün de katliamın yapıldığı saat olan 10.04'te, 81 ilin barış temsilcilerini anmak istedik. Türkiye'nin her zamankinden çok barışa, demokrasiye, özgürlüklere ihtiyacı var. Kaybettiğimiz canların huzur içinde uyuması amacımız, bu yolda mücadelemiz devam edecek. Selam olsun 81 ile." dedi.

DİSK Temsilcisi Sarı da hafta sonuna kadar örgütlü oldukları pek çok yerde, saat 10.04'te bu tür anma etkinliklerini devam ettireceklerini belirterek, "81 ile barış güvercini uçurduk. Ölenleri gökyüzüne uğurladık, onların gülüşlerini unutturmayacağız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Terör mağdurları için 81 güvercin uçurdular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER