DBP: Silopi'de PM üyemiz öldürüldü


Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'ın Silopi ilçesinde, aralarında parti meclisi üyesi Sêvê Demir'in de olduğu üç kadının öldürüldüğünü açıkladı.

Şırnak'ta, Cizre ile birlikte sokağa çıkma yasağı süren Silopi ilçesinde, önceki gün Karşıyaka Mahallesi'nde yaşanan olaylarda Sêvê Demir, Pakize Nayır, Fatma Uyar ile kimliği tespit edilemeyen bir erkek şahıs, kurşunların isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Bir gün sonra cenazeleri otopsi için Şırnak Devlet Hastanesi morguna konuldu. Hastaneye dün akşam getirilen cenazelerden üçünün kimliği tespit edildi. Bunun üzerine açıklama yapan DBP, öldürülen kadınlardan birinin parti meclisi üyeleri Sêvê Demir olduğunu açıkladı.

Açıklamada, öldürülen kadınların DBP parti meclisi üyesi Sêvê Demir ile Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve aktivist Fatma Uyar olduğu kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi: "Dün akşam Silopi'de katledilen 3 kişinin, parti meclisi üyemiz Seve Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve aktivist Fatma Uyar olduğunu, büyük bir acı ile öğrenmiş bulunmaktayız."

Öldürülen Demir, KCK ana davasında tutuklanmış ve 4,5 yıl Diyarbakır Cezaevi'nde tutuklu kalmıştı. Kapatılan DTP'nin kadın meclisi üyeliği de yapan Demir, 2014 yılında tahliye olduktan sonra DTK, HDP ve DBP'de farklı görevlerde yer almıştı.
PM-uyemiz-olduruldu-1979011.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber DBP: Silopi'de PM üyemiz öldürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER