Deforme çekirdeğin Tahir Elçi cinayetiyle ilgisi yok


Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ile ilgili soruşturma sürerken olay yerinde bulunan deforme mermi çekirdekle ilgili inceleme tamamlandı. Elçi'nin öldürüldüğü sokakta 16 delil numarasıyla numaralandırılan çekirdek üzerinde Tahir Elçi'ye herhangi bir bulgu tespit edilemedi. Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, ilk günden beri çekirdeğin olayla ilgisi olmadığını söylediklerini hatırlattı.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili iki yönlü soruşturma yürütülüyor. İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği 4 müfettiş idari, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ise adli soruşturma yürütüyor. Diyarbakır Barosu avukatlarından oluşan 20 kişilik bir inceleme komisyonu da dosya üzerinde ayrıca çalışıyor. Soruşturmada kapsamında iki kez olay yeri incelemesi yapılmak istenmiş ancak çatışmalardan dolayı yapılamamıştı. Elçi'nin vurulduğu sokakta bulunan bir deforme mermi çekirdeği Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvarı'nda inceleme alınmıştı. Soruşturma dosyasına giren inceleme raporunda, çekirdek üzerinde Tahir Elçi'ye ait herhangi bir bulguya rastlanılmadığı belirtildi. Raporda, çekirdeğin aynı sokakta yaralanan polis memurlarından S.T.'nin silahına ait olduğu belirtildi.

Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, deforme olmuş mermi çekirdeğinin Tahir Elçi'nin vurulduğu yere çok uzak olduğu ilk günden beri açıkladığını ve sonucun kendilerini şaşırtmadığını söyledi. Özmen, " Başkanımızın vurulduğu yer ile çekirdeğin bulunduğu nokta arasında büyük bir mesafe vardı. Başkanımızın soruşturmasıyla ilgilenen komisyondaki arkadaşlarımız da çekirdeğin olayla ilgisi olmadığını açıklamıştı. Fakat medya bunu çok önemli bir delil gibi sunmaya başladı. Çıkan sonuç dediğimizle aynı oldu." ifadelerini kullandı.

DEFORME ÇEKİRDEĞİN GÖRÜNTÜSÜ İLK KEZ ORTAYA ÇIKTI

Bu arada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bulunduğunu açıkladığı ancak Tahir Elçi olayıyla ilgisi olmadığı ortaya çıkan deforme mermi çekirdeğinin görüntüsü ortaya çıktı. Savcı, avukat ve polislerin yarım kalan olay yeri incelemesi sırasında deforme olan çekirdeği 16 nolu delil numarasıyla numaralandırdıkları görülüyor. Görüntüde çekirdeğin ezildiği görülüyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Deforme çekirdeğin Tahir Elçi cinayetiyle ilgisi yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER