Demir Çelik işçilerinin eylemine 'kayyum' molası


2 yıldır yaptıkları eylemlerle haklarını alamadıkları gerekçesiyle gündeme gelen Sivas Demir Çelik işçileri, kayyum ile görüşmek üzere eylemlerine bir süre ara verdi. Mahkeme tarafından atandığı belirtilen kayyum heyetiyle görüşecek olan işçiler, sorunlarına çözüm bulmaya çalışacak.

Erol Evcil'in işlettiği Demir Çelik Fabrikası'nın işçileri, sorunlarının çözümü için kayyum ile görüşecek.
Kent Meydanında toplanan Demir Çelik işçileri adına açıklama yapan Çelik İş Şube Başkanı Mustafa Erturhan, yapmış oldukları eylemlerle seslerini tüm kamuoyuna duyurduklarını belirterek, lahkeme tarafından şirketin başına atamış olduğu kayyum heyetinin kendileriyle temasa geçtiğini anlattı.

Salı günü kayyum heyetinin Sivas'a geleceğini ve görüşme yapacaklarını kaydeden Erturhan, "İnşallah burada sağlıklı bir görüşme çıkmasını bekliyoruz. Arabulucu vazifesinde olacaklar, büyük ihtimal bizi uzlaştıracaklar, işimize ekmeğimize döneceğiz inşallah." dedi.

Vali Alim Barut başkanlığındaki kayyum heyetinin haziran ayında görevinden ayrıldığını aktaran Çelik İş Şube Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu konuya da yeni vakıf olduk. Diğer şirketlere atanan kayyumlar genel olarak Sivas'ı da kapsayacak şekilde görevlendirilmiş, büyük ihtimal mahkeme bunu yaptı. Tam bu konuya hakim değiliz, bizde yeni öğrendik. Kayyumda kimler var veya görevleri nedir onu da bilmiyoruz. Salı günü gelecekler tanışacağız ve öğrenmiş olacağız." CİHAN
<< Önceki Haber Demir Çelik işçilerinin eylemine 'kayyum' molası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER