Demirel'in doğum gününde 'şapka' şeklindeki pasta kesildi

Demirel'in doğum gününde 'şapka' şeklindeki pasta kesildi

9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel doğum gününde evinde yapılan dualarla anıldı. Eski Meclis Başkanı İsmet Sezgin, Demirel'in Türk demokrasisine dikilen bir anıt olduğunu söyledi. Duaların ve konuşmaların ardından Demirel ile özdeşleşen 'şapka' şeklindeki pasta kesildi.

9. Cumhurbaşkanı merhum Demirel 91. yaş gününde Güniz Sokak'ta bulunan evinde dualarla anıldı. Beraber siyaset yaptığı İsmet Sezgin, Esat Kıratlıoğlu, Necmettin Cevheri, Sümer Oral gibi isimler de hazır bulundu. Doğum günü kutlamasında önce Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz dua etti. Duanın ardından Eski Meclis Başkanı Sezgin bir konuşma yaptı. Sezgin, konuşmasında Demirel ile 50 yıl siyaset yaptığını söyledi. Demirel'in Türk demokrasisinde dikilen büyük bir anıt olduğunu anlatan Sezgin; "Demirel Türk demokrasisine dikilen büyük bir anıttır. Bu anıtın etrafında her toplanışımızda O'nu her anışımızda, O'nu her yaşayışımızda O'nu her duyuşumuzda Sayın Cumhurbaşkanımızın ne kadar büyük bir devlet adamı olduğunu görüyoruz." dedi.

Sezgin ayrıca bir de müjde verdi. Kısa bir süre sonra bir Demirel Vakfı teşekkül edeceğini, bu vakfın Türkiye'nin geleceğinin vakfı olacağını sözlerine ekledi.

Eski Meclis Başkanı Sezgin'in konuşmalarının ardından yaklaşık 20 yıldır Demirel'in özel doktoru olan Aylin Cesur, Demirel için yazdığı şiiri okudu. Şiir okunmasının ardından Demirel ile özdeşleşen 'şapka' şeklindeki pasta kesildi. CİHAN
<< Önceki Haber Demirel'in doğum gününde 'şapka' şeklindeki pasta kesildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER