Demirtaş Başkanlık sistemini destekleyecek mi?

Demirtaş ABD'de konuştu. Başkanlık sistemini destekleyip desteklemeyeceği konusuna bir kez daha açıklık getirdi

Demirtaş Başkanlık sistemini destekleyecek mi?

ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Ortadoğu Enstitüsü'nün Türkiye Konferansı'nda konuşan HDP lideri Selahattin Demirtaş, "Türkiye'de başkanlık sistemini destekler misiniz" sorusu yöneltilen Demirtaş, "Söz ağızdan bir defa çıkar" yanıtını verdi.

Başkanlık sistemi
 

"Türkiye'de başkanlık sistemini destekler misiniz" sorusu yöneltilen Demirtaş, "Söz ağızdan bir defa çıkar" yanıtını verdi.

Hak ve özgürlüklerin pazarlık mevzusu edilemeyeceğini belirten Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da AKP'nin Türkiye'ye teklif ettiği bir başkanlık sistemi bulunmadığını savundu. Demirtaş, "Hiçbir zaman net bir teklif sunmadılar. Halen de başkanlık derken neyi kastediyorsunuz diye sorduğunuzda söyleyebilecekleri hiçbir şey yok çünkü bir başkanlık modeli önermiyorlar" dedi.

'Suriye konusunda uyardık'

Demirtaş, Suriye konusundaki bir soruyu cevaplarken, hükümete daha önce Suriye'de taraf tutulmaması konusunda uyarıda bulunduklarını ancak bunun dinlenmediğini söyledi. Batı ülkelerinin de Türkiye'nin de Suriye'de radikallerin besleneceği bir ortam yarattığı iddiasını dile getiren Demirtaş, Türkiye üzerinden Suriye'ye giden yardımların çoğunun radikallere gittiğini öne sürdü. Demirtaş, "Türkiye'den şimdi radikal bir dış politika değişikliği bekliyoruz" diye konuştu.

Suriye'deki Kürtlerle Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesinin her iki tarafın da yararına olacağını söyleyen Demirtaş, Türkiye'deki bir çözümün Suriye'de de barışa hizmet edeceğini ifade etti.
 
<< Önceki Haber Demirtaş Başkanlık sistemini destekleyecek mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER