Demirtaş ve Yüksekdağ kayba rağmen 3. parti olmalarını başarı saydı


HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Parlamento'ya 3. parti olarak girmelerinin 1 milyon oy kaybına rağmen büyük bir başarı olduğunu söyledi.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi kesin olmayan sonuçlarını değerlendirmek üzere parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Yüksekdağ ve Demirtaş, saray ve iktidarın 7 Haziran'dan bu yana misliyle uyguladığı baskıya rağmen kendilerini destekleyen halklara teşekkür etti.

Saat 22.00 sıralarında başlayan toplantıda ilk sözü alan Figen Yüksekdağ, 59 milletvekili ile yüzde 10,5 oy sonucu elde ettiklerini aktardı. Yüksekdağ, 7 Haziran seçimlerinden bu yana geçen 5 aylık süre içinde iktidar ve saray merkezli kutuplaştırma, anormal koşullar altında HDP'nin hedef tahtasına oturtulduğunu belirterek, adeta rüzgara karşı seçim çalışması yürüttüklerinden söz etti.

7 Haziran'dan bu yana geçen süre içinde çoğu Kürt illerinde 33'ü çocuk olmak üzere 258 sivilin hayatını kaybettiğini, 500'e yakın HDP üyesi ve yöneticisinin tutuklandığını, 190 parti binasının yakılıp yıkıldığını söyleyen Yüksekdağ, iktidarın ortaya çıkardığı tüm linç kampanyasına rağmen Meclis'e 3. parti olarak girdiklerini kaydetti.

Selahattin Demirtaş da konuşmasında, Yüksekdağ'ın genel yaklaşımları ortaya koyduğuna işaret ederek, seçime katılımın yüksek olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Ortada özgür, adil, eşit bir seçim olmadığına dikkat çeken Demirtaş, "Biz kızıl kıyamet içinde hiç kampanya yürütmeden yüzde 11'e yakın oy aldık. Büyük bir katliam politikasına karşı insanlarımızı korumaya çalıştık. Bütün bu saldırılara karşı partimizin etrafında kenetlenmiş halkların oyudur. Bu baskı başka bir partiye uygulanmış olsaydı siyasetten silinmiş olurdu." değerlendirmesinde bulundu.

Sürecek...
CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş ve Yüksekdağ kayba rağmen 3. parti olmalarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER