Denizli'de dışarıda basılıp sandığa atılan oylar tutanakla tespit edildi

Denizli'de dışarıda basılıp sandığa atılan oylar tutanakla tespit edildi

Denizli'de sandıkta dışarıda başka bir mühürle oy kullanılıp sandığa atılan oylar, sandık başkanının da imzaladığı bir tutanakla tespit edilerek iptal edildi.

Pamukkale ilçesi Hürriyet İlköğretim Okulu 1130 Numaralı sandıkta kullanıldığı tespit edilen iki oy sandık başkanı Serdar Sıcak ve diğer üyelerin imzasıyla tutanak altına alındı. Tutanakta, "17.00'da açılan sandıkta 2 tane oyda seçimde kullanılan 'evet' mührü ile aynı olmadığı karar verilerek aşağıda adı gecen üyelerle geçersizliğine karar verildi." yazıldı. Tutanağı sandıkta üye olan Ulaş Tonka, Müjgan Şenkol, Dursun Yalçın, Ebru Bozdemir ve Hanım Eriş imzaladı.

'BU DIŞARIDA AKP'YE OY ATILDIĞININ BELGESİDİR'

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, tutanakların Denizli'de bazı sandıklarda dışarıda oy basılarak sandıklara atıldığının belgesi olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Bu dışarıdan getirilen oy pusulasının belgesidir. Yani dışarıda birileri mühürleri basmış, normal sandık mührü dışında getirmişler sandıkta kullanmışlar. Bu çok zor tespit edilen bir şey. Sandıkta görevli arkadaşımızın uyanıklığı sayesinde tespit edilmiş. Bu sandıkta iki tane oyun farklı mühür kullanılarak zarfın, mührün, bu oy pusulasının imzalanıp getirildiğinin bir belgesidir. Bu ne demektir? Bu Denizli gibi bir yerde Hürriyet İlköğretim Okulu gibi merkezdeki bir okulda dahi yapılabilen bir şey ise dikkatin ve ilginin az olduğu yerlerde kaçar tane yapıldığını bile hesap etmek çok zor. Yani her sandıkta üçer beşer tane böyle oy kullanıldığını düşündüğümüzde Türkiye'nin seçiminin kaderini değiştirebilirsiniz. Bu resmen bir gasptır. Bu başkasının emeğine yapılan saldırıdır. Bu anlamda yapılması gereken nedir? Biz bu saatten sonra bu sürecin takipçisi olacağız. Biz yarın sabah itibarıyla tüm ıslak imzalı tutanaklarımızın tamamını topluyoruz. Önce ilçe seçim kurullarına ilçe seçim kurullarından bütün oyların tekrar kontrol edilerek sayılmasını sağlayacağız. Denizli'de dışarıda mühür vurularak getirilmiş kaç tane oy var ise bunun tespitini sağlayacağız." dedi.

'TÜRKİYE GENELİNDE TÜM OYLARIN KULLANILAN MÜHÜRLE BERABER KIYASLAMASI GEREKİYOR'

Tutanaklarla gerekli itirazların yapılacağını ifade eden Çavuşoğlu, "Şayet bu konuda önümüze kim engel çıkaracak olursa olsun bu engelleri aşmak için ne gerekiyorsa biz CHP olarak ve Denizli il örgütü olarak elimizden geleni yapacağız. İlde taleplerimiz kabul görmezse Yüksek Seçim Kurulu'na, Anayasa Mahkemesi'ne gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar bu olayı taşıyacağız. Bu resmen birilerinin iradesinin gasp edilmesidir. Bir milletvekilin bir partiden bir başka partiye geçirilmesinin belgesidir. Bu defaten söylenen oyların bu şekilde dışarıda kullanılarak gasp edileceğinin de belgesidir. Onun için buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. Türkiye genelinde sesleniyoruz. Denizli'de bunu yapabilenler demek ki Türkiye çapında da yapmıştır. Bu saatten sonra yapmamız gereken bir tek şey var. Türkiye genelinde tüm oyların kullanılan mühürle beraber kıyaslaması yapılması gerekiyor ki bugün ortaya çıkan bu tablonun nasıl ortaya çıktığının da tespit edilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Farklı mühürlerle basılan oyların AK Parti'ye atıldığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Bu oylar AK Parti'ye basılmış ve iptali de sağlanmıştır. Zaten bu tutanakta imzası olmayan bir tek üye de AK Parti muhalefet etmiştir. Aslında geçersizliğin ötesinde işlem yapılması gerekiyor." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Denizli'de dışarıda basılıp sandığa atılan oylar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER