Denizli: Roma'daki rövanş maçı her iki takım adına zorlu geçecek


Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Roma'da oynanacak rövanş maçının her iki takım adına zorlu geçeceğini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Tur ilk maçında Galatasaray, Lazio ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, açıklamalarda bulundu. Denizli, "En avantajlı skoru almak için sahaya çıktık başta gol yemeden tabi. Bazı oyuncularımızı farklı yerlerde denedik. Kısa süre içerisinde yediğimiz golde paniğe neden oldu. Biz Lazio'yu yakından takip ettik. Hatta son on maçını bizzat ben yakından takip ettim. Tur maçlarında ne yapmamız gerekiyorsa onu ortaya koymaya çalıştık. En iyi kadromu sahaya koymaya çalıştım. Sürpriz değildi bu kadro. Bazılarınıza bu farklı gelebilir ama son antrenmanları bunun üzerine yaptık. İkinci maç kıran kırana geçecek. Roma'da ki rövanş maçı her iki takım için zorlu geçecek." diye konuştu.

Bir basın mensubunun 'Kadro açığına nasıl bir çare bulmayı planlıyorsunuz?' sorusuna Denizli, "Kadro açığı demeyelim buna. Belli bölgelerde sıkıntılar diyelim. Bunun çaresi olarak birinci yolu normalin üzerinde istek ve arzuyu ortaya koymak. Ben ve futbolcularım hep birlikte bir zorluk yaşıyorsak, bu zorluğun üzerinden bütün sinerjimizi toplayarak çıkmak mecburiyetindeyiz. Ben de isterim çok alternatif olsun. Her şeylerini ortaya koydular bugün. Bundan sonraki maçlarda da bu devam edecek. Başka bir şansımız yok. Oyun içerisinde bölüm itibariyle oyundan düşen daha sonra toparlayan oyuncularımız oldu. Bu tür atmosferi yüksek maçlarda sonradan oyuna giren oyuncularda çok kolay olmuyor adapte olma süresi" dedi.

"KİMLE OYNADIĞINIZ ÖNEMLİ DEĞİL"

Gelen bir soru üzerine kendi form düzeyini kontrol ettiğini belirten Denizli, "Form düzeyim iyi. Bütün gün Galatasaray'ın bu kadroyu en iyi şekilde nasıl değerlendiririm düşüncesi içerisinde bu çalışmaları yapıyoruz. Zaman zaman herhalde bu kadro yapısıyla ilgili eleştiriler de oluyor bu normaldir. Bakın kimle oynadığınız önemli değil ne oynamak istediğiniz önemlidir. Bugün attığımız gol çalıştığımız, yediğimiz gol de yememek için çalıştığımız goldü. Bütün bu değerlendirmeler sonrası oyunun başlaması ve bitmesini çok iyi değerlendirmem lazım. Kazansaydık çok iyi olurdu. Galatasaray birçok başarıyı dış sahada elde etmiştir. Önümüzdeki hafta çok zorlu bir maç olacak" ifadelerini kullandı.

DONK'UN PERFORMANSI

Donk'un performansı ve oyunda gördüğü kart ile ilgili bir soruya ise deneyimli teknik adam, "Takımı kişi bazında benim değerlendirmem doğru bir şey değil. Gördüğü kartı tartışmamız lazım. Aynı pozisyonun daha darbelisini Podolski'ye ceza sahası içinde yaptılar. Donk orada faul ve sarı kart gördü. Bunu gündeme getirmek istemiyorum ama pas hatası herkes yapabilir. Ben oyuncunun, benim verdiğim görevi yerine getirmiş mi getirmez mi, sürpriz koşu yapar mı yapmaz mı buna bakar, bunu değerlendiririm. Elinden gelen bütün gayreti ortaya koydu. Ben Donk'un takıma katkı sağlama isteğinden memnunum" diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber Denizli: Roma'daki rövanş maçı her iki takım adına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER