Denizli tekstili defileyle tanıtıldı


Denizli Ticaret Odası'nın (DTO) 90. yıl etkinlikleri kapsamında, Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi'nde hazırlanan tasarımlar, düzenlenen defileyle izleyicilere sunuldu. Defile öncesinde DTO Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Habib Yıldız, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Necdet Özer, "İlimizin en önemli sektörü olan tekstil için daha kaliteli, farklı tasarımcılar yetiştirilmesi ve Ar-Ge konularında işletmelerimize destek sağlamak için 18 ay boyunca 40 kursiyerimize Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi'nde eğitim verdik. Bu eğitimin ardından da başarılı olan kursiyerlerimizin ürünlerini 90. yıl etkinliklerimiz kapsamında sergilemek istedik. Öne çıkan temalar da, ilimizin tekstilde en önemli kumaşlarından olan Buldan bezine uygulandı. Denizli Ticaret Odası olarak bu şekilde verdiğimiz ve vereceğimiz eğitim ve desteklerle tekstilin kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz." dedi.

Konuşma sonrasında defilede yer alan mankenler Özlem Yıldız ve Didem Soydan'a, Denizli bornozu hediye edildi. Defile sonunda, tasarım eğitmeni Binnur Savaşçı'ya teşekkür plaketi, 10 tasarımcıya da teşekkür belgesi verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Denizli tekstili defileyle tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER