Destici: Ahmet Hakan'a yapılan saldırı o fotoğrafla da sınırlı değil


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, gazeteci Ahmet Hakan'a yönelik saldırının ardından faillerin ifadelerinin hayret verici olduğunu ve olayın arkasındaki gücün, planlayanların mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Destici, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ahmet Hakan'a saldırı olayının organize bir iş olduğunun açık olduğunu kaydeden Destici, "Gazetecilerin yazılarını beğenmeyebilirsiniz, gazetecilerin düşüncelerini onaylamayabilirsiniz ama bu size, onlara saldırma, hakaret etme ya da fiili müdahalede bulunma hakkını hiçbir zaman vermez. Özellikle bu fiili müdahalelerin, şu anda savcılık tutanaklarında nasıl yapıldığını öğrenince daha da hayret verici bir durumla karşı karşıyayız. Yani organize bir iş olduğu, örgütlü bir iş olduğu ortaya çıkınca, gerçekten bunun ülkemizin demokrasisi açısından ne kadar kötü, feci, kabul edilemez bir durum olduğunu da görmüş olduk." dedi.

Olayın arkasındaki gücün, planlayanların mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Destici, "Ortaya çıkarılmalı ki bundan sonra hiç kimse bir gazeteciye hakaret etme ya da fiili bir saldırıda bulunma cesaretini kendinde göremesin. Ben ilk gün bu hadiseler yaşandığında sadece saldırganların değil arkasındaki güçlerin de mutlaka bulunup çıkarılmasını beklediğimizi ve takipçisi olacağımızı söylemiştim. Neticede bugün baktığımızda ben o fotoğrafla da sınırlı olmadığını düşünüyorum." diye konuştu.

"MEDYADA İFTİRA VE YALAN İLE SİYASET ŞEKİLLENDİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

Medyada genel ahlak kurallarını, basın ahlak ve ilke kurallarını hiçe sayan, tamamen iftira ve yalanların söylenerek siyasetin şekillendirilip yönlendirilmeye çalışıldığını dile getiren Destici, "Bundan Türkiye'nin kurtulması lazım. İşte seçime gidiyoruz, seçimi birlik, kardeşlik, huzur, barış içerisinde yaşanılmasının en temel şartlarından birisi de bu. Ekrandaki insanların olayı germemesi, kışkırtmaması lazım. İftira ve yalan boyutuna taşımaması lazım. Hiç kabul edemeyeceğimiz bir durum. Farklı medya kuruluşundaki insanlar, diğer medya kuruluşundaki insanları adeta inanılmaz bir şekilde hedef gösteriyor, suçluyor ve onlar da bir nevi bu olayların yaşanmasına sebep oluyor. Yani zemin hazırlıyorlar. Onun için biz bütün basın kuruluşlarının tarafsız olmasını, objektif davranmasını arzu ediyoruz." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Destici: Ahmet Hakan'a yapılan saldırı o fotoğrafla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER