Destici: Kara harekatı başlatılmazsa sizin PKK'yla mücadele ettiğinize inanmayız


Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, son günlerde artan şehit haberleri üzerine sadece hava kuvvetleri marifetiyle sınır dışındaki PKK kamplarının vurulmasının yetersiz olduğunu söyledi. Destici, "Eğer kara harekatı başlatılmazsa, ülke içerisinde hem PKK'nın dağ kadrosuna hem şehir yapılanmasına karşı ciddi bir operasyon başlatmazsa biz sizin terörle mücadele ettiğinize inanmayız. Milleti geçmişte olduğu gibi kandırmaktan vazgeçin." dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, genel merkezde basın toplantısı düzenledi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Destici, son zamanlarda artan şehit haberleri üzerine, Türkiye'yi yönetenlerin terörle mücadele konusunda hala ciddi bir adım atmadığını savundu. Destici, "Her gün PKK saldırı yapıyor neredeyse, her gün şehit veriyoruz. Hala Türkiye'yi yönetenler terörle mücadele konusunda ciddi bir adım atmıyor. Sadece hava kuvvetleri marifetiyle sınırlarımız dışındaki PKK kamplarının vurulması bence yetersizdir. Türkiye'yi yönetenler daha neyi bekliyorlar? Daha kaç polisin, kaç askerin, kaç sivilin şehit olması gerekiyor PKK'ya karşı ciddi bir mücadele başlatmak için. PKK ile mücadele edilmesi için daha ne olması gerekiyor? Şu anda sözde milletvekili olmuş, milletin ödediği vergilerden maaşını alan vekiller... Adana Pozantı'da PKK karakola saldırıyor, oradaki polislerimizi şehit ediyor ve karşı mukavemette öldürülen PKK'lının cenazesine gidiyor ve ölen kişinin annesine diyor ki 'şehidimizin hukukuna sahip çıkacağız' diyor ve Türkiye'yi yönetenler bunu seyrediyorlar. Bunun gibi her gün onlarcasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bunların TBMM'deki varlığına milletin artık tahamülü kalmamıştır. Bu tür pervasızlık yapanların PKK'lı teröristlere sahip çıkan bu melunların bir an önce TBMM'den atılmaları gerekiyor. Bunu yapabilecek gücü var iktidarın. Eğer kara harekatı başlatmazsan, ülke içerisinde hem PKK'nın dağ kadrosuna hem şehir yapılanmasına karşı ciddi bir operasyon başlatmazsan biz sizin terörle mücadele ettiğinize inanmayız. Milleti geçmişte olduğu gibi kandırmaktan vazgeçin." diye konuştu.

"AK PARTİ, CHP VE MHP ÜLKEYİ, MİLLETİ DÜŞÜNEREK HAREKET ETMİYOR"

AK parti, CHP ve MHP'nin koalisyon konusunda ülkeyi milleti düşünerek hareket etmediklerini söyleyen Destici, "Şu anda üç siyasi parti de kendi şahsi çıkarlarını ve parti çıkarlarını düşünerek hareket ediyor." eleştirisinde bulundu. Bu üç partiye koalisyon konusunda çağrıda bulunan Destici, kendi ve parti çıkarlarını bir kenara bırakarak milletin ve devletin çıkarlarını önlerine koyarak tavır sergilemelerini istedi.

Destici, "Ama maalesef bu üç siyasi parti de kendi partilerinin konumunu düşünerek 'acaba koalisyona girersek oy kaybeder miyiz, erken seçim olursa kazançlı mı çıkarız' diye bunlara bakmadan, bir koalisyon hükümeti kurulduğunda ülke ne kazanır millet ne kazanır hesabının yapılmasının gerektiğini düşünüyorum. Maalesef bu üç siyasi partide de bu anlayış yok. Bu üç siyasi parti ülkeyi, milleti düşünerek hareket etmiyor. Şu anda üç siyasi parti de kendi şahsi çıkarlarını ve parti çıkarlarını düşünerek hareket ediyor. Kimse sorumluluktan kaçmamalı. Hepsi taşın altına elini koyacaklar. Lafa geldi mi 'biz ülke için, millet için değil elimizi kafamızı da gövdemizi de taşın altına koyarız' diyorlar. Koyun da görelim o zaman. Şu parti menfaatini düşünmeden ülkeyi düşünerek, bırak gövdenizi istemiyoruz, şu elinizi taşın altına koyun. Türkiye'yi hükümetsizlikten kurtarın ve gerekli yasal düzenlemeleri yapın. Her gün şehitler geliyor, daha ne zaman bir araya geleceksiniz. Onun için mutlaka bir araya gelinmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Destici: Kara harekatı başlatılmazsa sizin PKK'yla mücadele... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER