Destici: Mursi'nin idamını durdur Seni coşku ile karşılayacağız

BBP'nin Genel Başkanı Mustafa Destici ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Adapazarı'nda halka hitap etti.

Destici: Mursi'nin idamını durdur Seni coşku ile karşılayacağız

Genel seçime 'Milli İttifak' adı altında girecek olan BBP'nin Genel Başkanı Mustafa Destici ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Adapazarı'nda halka hitap etti. Destici Mısır'da idam kararı verilen Cumhurbaşkanı Mursi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "Papa'ya da gideceksiniz. Bu idamın durdurulması için açıklama yap diyeceksin. Merkel'e de gidip idamı durduracaksın. Bu idamı durdurmadan Türkiye'ye dönmeyeceksin. Eğer bunu yaparsan biz de seni Türkiye'de büyük cosku ile karşılayacağız" dedi.

MİLLİ İTTİFAKI ENGELLEYEMECEKSİN

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın mitingi, yaklaşık bir saat gecikmeli olarak 18.00'da başladı. Kent Meydanı'nı dolduran kalabalığa seslenen Mustafa Destici, barajı aşacaklarını, bunun da göstergesinin meydanlardaki kalabalığın olduğunu belirterek, "Barajları yıktığımızın göstergesi Cumhurbaşkanıdır. Milli İttifak çıktı Sayın Cumhurbaşkanı meydanlara çıktı. Oysa 7 Nisan'da meydanlara çıkmayacağını söylüyordu. Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum Her gün bir ile değil beşine de gitsen milli ittifakı engelleyemeyeceksin" dedi.

Destici konuşmasında, Mursi için "Üzülme Allah bizimledir. İnşallah bu meydanların duası senin ve tüm müslümanların kurtulmasına vesile olacaktır" derken, Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan için ise, "Sayın Cumhurbaşkanı sizin makam, istismar makamı değildir. Sizin makamınızın milleti kandırarak duygularıyla oynayarak iktidar partisine oy istediğiniz makam değildir. Sizin makamınız gereği adil tarafsız, her vatandaşın yanında olmaktır. Eğer Mursi kardeşimize gerçekten sahip çıkmak istiyorsan milletin parasıyla aldığın 500 milyon liralık uçağa bineceksin. İktidar partisine oy toplama işini bitireceksin. O uçağı millet için kullanacaksın. Uçağa bineceksin dostun Putin'e gideceksin. Kırım ilhak edildi tek cümle etmedin. Şimdisen ona diyeceksin ki, 'Mursi'ye verilen idamı tanıma' diyeceksin. Papa'ya da gideceksiniz. 'Bu idamın durdurulması için açıklama yap' diyeceksin. Merkel'e de gidip idamı durduracaksın. Bu idamı durdurmadan Türkiye'ye dönmeyeceksin. Eğer bunu yaparsan biz de seni Türkiye'de büyük coşku ile karşılayacağız" dedi.

Bu sözler üzerine meydanı dolduranlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yuhalamak isteyince Destici, "Cumhurbaşkanını yuhalamak yok" diye partililere engel oldu.


Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER