"Dev mağazalar esnaf ve sanatkarı olumsuz yönde etkiliyor"



Bandırma Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Eyüp İl, her gün bir yenisi eklenen yabancı sermayenin oluşturduğu dev mağazaların küçük esnaf ve sanatkarı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Eyüp İl, oda hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, şehrin merkezine açılan mağazalar zincirinin, küçük esnafı kepenk kapatma durumuna getirdiğinin altını çizdi. İl, "İçinde bulunduğumuz yüksek enflasyonla birlikte ekonomik bir durgunluğun yaşandığı bu dönemde, siftah yapmadan kepenklerini kapatan esnaf ve sanatkar vergisini ödemekte zorlanırken adım başı dev mağazaların açılması ve bunların devletten destek görmesi büyük bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Esnaf ve sanatkarlar olarak 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak genel seçimler sonrasında oluşacak hükümetten gelişmiş ülkelerde olduğu gibi küçük esnaf ve sanatkarı koruyucu tedbirler alması bekliyoruz." dedi.

Avrupa pazarının doyması ile ülkeye yönelen yabancı sermayeli marketlerin sayısının her geçen gün arttığının altını çizen İl, "Artan bu marketler karşısında esnaf ve sanatkarlar olarak kısıtlı finansal imkanlarla rekabet edemiyoruz. 1 Kasım sonrası oluşacak yeni hükümetten esnaf ve sanatkarların da içinde bulunacağı milli pazarların oluşturulması konusunda gerekli teşvikleri ve yasal düzenlemeleri yapmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber "Dev mağazalar esnaf ve sanatkarı olumsuz yönde etkiliyor" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER