"Devlet korunurken insan haklarına riayet edilmeli"


Alman İnsan Hakları Enstitüsü her yıl açıkladığı insan hakları raporunun bu yılki başlığı "Devletin Korunmasında Yasalar" oldu. Raporu hazırlayan ekipte çalışan Eric Töpfer, raporu tanıtırken insan hakların her hakkın üstünde olması gerektiğini vurguladı.

Devleti her türlü tehlikeden korumanın her devletin hakkı olduğunu söyleyen Töpfer, devletin koruma mekanizmasının da insan haklarına riayet etmesi gerektiğini dile getirdi. Töpfer, devletin terörü engellemek için insan haklarını çiğnemeye hakkının olmadığını savundu. Töpfer ayrıca, devletin istihbarat birimlerinin arzu ve isteklerine göre hareket etmemesi gerektiğini ifade etti.

"Devletin, sadece kendimi ve halkımı koruyacağım diye insan haklarını ayaklar altına almaması lazım." diyen Töpfer, devlete ait istihbarat birimlerinin yeniden şekillenip kişilere ya da parlamentoya daha kapsamlı rapor vermesini talep etti.

Alman istihbarat birimleri yaptıkları her takibi bildirmek zorunda değil. Polisin yaptığı takiplerde de bildirme şartı yok. Töpfer, bu konuda yasaların değişmesini istediğini vurguladı. Son olarak ise Töpfer, insan haklarının her haktan üstün olduğunu vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber "Devlet korunurken insan haklarına riayet edilmeli" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER