Çift katlı mezar uygulaması 'avantajlı' fiyat

Çift katlı mezar uygulaması 'avantajlı' fiyat

Malatya Büyükşehir Belediyesi, gelen talepler üzerine 'çift katlı mezar' uygulamasına geçti. Uygulamanın fiyat bakımından da büyük avantajlar sağladığı belirtilen belediye açıklamasında, aile mezarlığında mezar fiyatının 2 bin 825 lira, mezarlıkta eş mezar fiyatının bin 725 lira olduğu, çift katlı mezar fiyatının ise 1850 TL olduğu kaydedildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, vatandaşlardan gelen talep üzerine iki kat mezar uygulamasının başlatıldığı belirtildi. Özellikle eşler tarafından tercih edilen uygulama çerçevesinde bugüne kadar yaklaşık 50 defin işlemi yapıldığı anlatıldı.

Uygulamanın mezarlık alanının uzun süreli kullanılmasında da büyük faydası olduğu ifade edildi. İki kat mezar için prefabrik kalıptan beton dökülerek, mezar içerisine yerleştirildiği, birinci kata defin yapıldıktan sonra, ikinci kata kadar toprakla doldurulduğu, ikinci kata da defin yapılmasının ardından yine toprakla doldurularak mezarın kapatıldığı belirtildi.

İki katlı mezarın fiyat avantajı sağladığı dile getirilen açıklamada, "İki kat mezar uygulaması fiyat bakımından da büyük avantajlar sağlıyor. Normal aile mezarlığında mezar fiyatının 2 bin 825 lira, mezarlıkta eş mezar fiyatının bin 725 lira iken iki katlı mezar fiyatı bin 850 TL." denildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Çift katlı mezar uygulaması 'avantajlı' fiyat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER