"Devlet kurumları liyakate dayalı asaleten atamalarla yönetilmeli"



Cihan Sendikalar Konfederasyonu (CİHAN-SEN) Genel Başkanvekili Malik Türedi, kamuda geçici görevlendirmeyi 3 ay ile sınırlayan yeni düzenlemeyi eleştirdi. Türedi, "Devlet kurumlarının artık vekâleten görevlendirmelerle değil, liyakate dayalı olan asaleten atamalarla yönetilmesi gerekir." dedi.

Daha önce 6 ay olan vekâleten görevlendirme süresini 6 aydan üç aya indiren 2015/13 sayılı Başbakanlık genelgesi ile ilgili bir açıklama yapan Türedi, yeni uygulamayı olumlu bulmakla birlikte yetersiz olduğunu söyledi. Devlette, vekaleten atamaların çok zaruri haller dışında ortadan kaldırılması gerektiğine işaret eden Malik Türedi, şöyle devam etti: "2015/13 sayılı Başbakanlık Genelgesine bakıldığında müşterek kararla atama gerektiren boş kadrolara yapılacak vekalet, yürütme ve tedvir dâhil tüm görevlendirmelerin 3 ayı geçmeyeceği ifade edilmektedir. Her ne kadar görevlendirmelerdeki sürenin kısa tutulması olumlu bir durum olsa da devletin üst bürokrasisinin görevlendirmelerle devam ettirilmesi beraberinde belirsizlik ve verimsizliğe de neden olacaktır. Devlet kademelerinde yapılan geçici görevlendirmeleri doğru bulmamakla birlikte daha verimli ve daha istikrarlı çalışmaların yürütülmesi için görevlendirme mantığından biran önce vazgeçilip asaleten atamaların yapılmasının hizmet kalitesi ve verimliliği yükseltme konusunda daha doğru olacağını düşünmekteyiz."

CİHAN-SEN Genel Başkanvekili Türedi, kamudaki görevlendirmelerin liyakat esasına göre yapılması gerektiğini vurguladı. Hükümetin bu konudaki sicilinin temiz olmadığını ifade eden Türedi, "Kamudaki geçici görevlendirmeler hususunda zaruret var ise bu görevlendirmeler görevlendirilecek kişinin sendikasına göre değil, objektif kriterler kullanılarak ehil olma durumuna göre yapılmalıdır. Özellikle de günümüzde kamuda yapılan bazı geçici görevlendirmelerin kimilerine ödül olarak değerlendirilirken, kimilerine ceza, sürgün ve sopa aracı olarak kullanılması, kamu yararı ve çalışma barışı açısından üzüntü verici bir durumdur." açıklamasında bulundu CİHAN
<< Önceki Haber "Devlet kurumları liyakate dayalı asaleten atamalarla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER