Dicle Haber Ajansı'na polis baskını


Diyarbakır'da Dicle Haber Ajansı (DİHA) ve Kürtçe yayın yapan Azadîya Welat gazetelerinin olduğu binaya polis, baskın yaptı. DİHA ve gazete bürolarının olduğu kapıları kıran polisin bütün çalışanları gözaltına almak istediği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri semtinde bulunan DİHA, Azadîya Welat ve Aram yayınlarının olduğu binaya, çok sayıda polis baskın düzenledi. DİHA Muhabiri Yasin Kobulan, bütün çalışanlarının bir odaya alındığını ve kimsenin telefonla görüşmesini izin verilmediğini söyledi. Kobulan, yaşananları şöyle anlattı: "Bulunduğumuz bölgede kavga ya da olaylar çıktı. Kısa süre sonra polis ekipleri binayı basarak kapıları kırdı ve içeri girdi. Ajans çalışanlarına, yaralı bir kişinin binaya girdiğini söylediler. Biz yapılanların yasal olmadığını belirttik ama bizi dinlemediler. Herkesi bir odaya topladılar. Binada arama yaptılar. Bu sırada avukatlar gelerek, duruma müdahale etti ve yapılanların kanunsuz olduğunu dile getirdiler. Polis ekiplerinin arama kararı olmadığı için aramaya sonlandırmak zorunda kaldılar. Ajansın olduğu binanın çevresinde yoğun güvenlik önlemi alarak arama kararı almaya gittiler. Şu an büyük bir hukuksuzlukla karşı karşıyayız."

Bu arada polis ekiplerinin, Aram yayınlarının bulunduğu katta da arama yaptığı, bazı çalışanlardan bodrum katına inmesini istediği belirtildi.

Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
CİHAN
<< Önceki Haber Dicle Haber Ajansı'na polis baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER