Dijital şirketlerinin yöneticileri internet güvenliğini ele aldı


Dünyanın önde gelen bilişim şirketlerinin yöneticileri, internet güvenliğini tartıştı. Taraflar, güvenliğin devletin önlemleri ve sektörlerin duyarlılığı ile temin edileceği fikrinde birleşti.

B20 Dijital Ekonomi Forumu'na Intel, Paypal, Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google, Facebook ve Twitter gibi şirketlerin yöneticileri konuk oldu. Forumda dijital ortamın sorunlarına değinildi. İnternet güvenliğinde siyasilerin rolünün ele alındığı oturumda Facebook'tan Simon Milner, toplumların dijital ürünlere yöneliminin arttığına işaret etti. Bu ortamda belli başlı sorunların arttığını vurgulayan Milner, "Sorunlardan biri internet güvenliği. Bu, tek başına kanunlarla temin edilebilecek bir şey değil. Burada devletin muhtelif sektörleri bir araya getirip, konuyu anlatması gerekiyor." dedi.

Twitter'dan Sinead McSweeney de hemen her kurumun, sosyal grubun internetin güvenliği adına sorumluluğu bulunduğuna temas etti. McSweeney, "Hukuk kurallarını koyanlar, kendilerini yer yer oynak bir ortamda bulabiliyor. Burada birey, ortam gibi faktörler var. Burada önemli olan tarafların birbirlerini anlamaları, birbirlerinin fikirlerine saygı duymalarıdır." ifadelerini kullandı.

AT&T Services'tan Eric H. Loeb ise internetin güvenliği adına etkili kanunların yapılması ve kanunların uygulanmasının önemli olduğunu dile getirdi.
BTS& Partners'tan Yasin Beceni, dijital ortam ile ilgili kanunların net olması temennisinde bulundu. Beceni, siyasi iradeyi kanunları uygulamada kararlı olmaya davet etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Dijital şirketlerinin yöneticileri internet güvenliğini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER