Muğla'da evde bakım hizmetinde müdahale sayısı 14 bine ulaştı


Muğla ve ilçelerinde, evde bakım hizmetleri kapsamında geçen eylül ayında 173 hane ziyaret edilerek, bin 835 tıbbi müdahalele bulunuldu. Sağlık ekipleri, 2014 Ağustos ayından bugüne kadar toplam 5 bin 598 yeni hane ziyaret etti ve 13 bin 847 tıbbi müdahale sayısına ulaştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, evde bakım hizmetlerinin eylül ayı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısını düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ndeki toplantıya, ilçelerdeki evde bakım hizmetleri birimlerinde görev yapan doktor, hemşire, sağlık memuru, sosyal hizmet uzmanı ve diğer personel katıldı. Toplantıda, personele hizmet içi eğitim de verildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, aylık toplantıların ve hizmet içi eğitimlerin personel açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, "Evde bakım hizmetlerinde görev yapan personelimiz, özverili çalışmasıyla il genelinde birçok haneyi ziyaret ederek vatandaşlarımıza tıbbi müdahale, genel bakım ve hasta nakil hizmetleri veriyor. 2014 Ağustos ayında başlayan evde bakım hizmetleriyle bugüne kadar il genelinde toplam 5 bin 598 yeni hane ziyaret edildi ve 13 bin 847 tıbbi müdahale sayısına ulaşıldı. Ayrıca ekiplerimiz, 3 bin 244 genel bakım ve toplam bin 746 hasta nakil işlemi gerçekleştirdi." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'da evde bakım hizmetinde müdahale sayısı 14 bine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER