Dilma Rousseff: Yolsuzluk soruşturması, 'kapsamlı, özgür ve titiz' devam ediyor


SAO PAULO (CİHAN)- Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, ulusal kanalda yaptığı konuşmada yolsuzluk soruşturmalarının 'kapsamlı, özgür ve titiz' bir şekilde devam ettiğinin altını çizdi. Hafta içinde 50 siyasetçinin soruşturma kapsamına alınması, ülke gündemini derinden sarsmıştı.

Dünya Kadınlar Günü için televizyon karşısına çıkan Devlet Başkanı, ülke içinde yaşanan mali kriz, kuraklık sıkıntısı, yolsuzluk soruşturmaları ve yeni yasa paketleri hakkında konuştu. Başkan Rousseff, ülkesinin 1929'da yaşanan Büyük Buhran'dan sonra en ciddi krizle karşı karşıya olduğunu söyledi. Rousseff, kuraklık, enerji ve ekonomide yaşanan krizin geçici olduğunu ve vatandaşların sabırlı olması gerektiğini dile getirdi.

Geçen hafta Brezilya Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine aralarında Meclis Başkanı, Senato Başkanı ve Devlet Eski Başkanı'nın içinde olduğu soruşturma listesi, Yüksek Mahkeme'ye iletildi. Brezilya'nın en önemli kamu kuruluşu Petrobras'ta yapılan incelemelerde, ülke tarihinin en geniş yolsuzluk davası ortaya çıkmıştı. Dilma Rousseff, yolsuzluk soruşturmaları hakkında "Bu soruşturmalar, yeni Brezilya'nın inşaasında en büyük yapı taşı olacak." diye konuştu.

Başkan Rousseff konuşurken ülkenin büyük şehirlerinde Brezilyalı vatandaşlar balkonlara çıkarak dakikalarca tencere ve tava çaldı. Brezilyalı aktivistler ve muhalifler, 15 Mart günü tüm Brezilya'yı Başkan Rousseff'e karşı protesto etmeye çağırdı. Sosyal medyada hız kazanan hareket, Pazar gününe kadar Sao Paulo'da 1 milyon gösterici toplamayı hedefliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Dilma Rousseff: Yolsuzluk soruşturması, 'kapsamlı, özgür... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER