"Dışarıdan bakanlar gazetelere el koyan sonra kapatan bir yönetim görüyorlar"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Zaman gazetesine kayyım atanmasına tepki göstererek, "Türkiye'ye dışarıdan bakanlar; gazetelerine el koyan sonra kapatan, gazetecileri hapiste tutan bir yönetim görüyorlar. Her görüşün Türkiye'de ifade edilmesinden yanayız." dedi.

Zaman gazetesine kayyım atanmasını Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) değerlendiren Çakırözer, basına 'ayna benzetmesi yaparak, 'ne iseniz onu gösterir' dedi. Basının görevini özgürce yapmasından yana olduklarını kaydeden Çakırözer, "Biz nasıl ki Hürriyet saldırıya uğradığında, Star'ın bir yöneticisi kurşunlandığında, Yenişafak'a, Akit'e saldırı olduğunda kınadıysak, İpek Grubu'na kayyım atanmasına da karşı çıktık. Şimdi de Zaman'a kayyım atandı. Ona da karşı çıkıyoruz. Halkın haber alma, hak ve özgürlüğünü engelliyor." ifadelerini kullandı.

Çakırözer, şöyle devam etti: "Türkiye'ye dışarıdan bakanlar gazetelere el koyan sonra kapatan, gazetecileri hapiste tutan bir yönetim görüyorlar. Her görüşün Türkiye'de ifade edilmesinden yanayız. Bir başka boyutu da İpek Grubu'nda yaşandı. Kayyım düzeltmesi için atandı. Ama atanan kayyım işlemekte olan kurumları 4 ayın sonunda kapattı. 400- 500 kişi işinden oldu. İşsizliğin yüksek olduğu ülkemizde basın emekçilerinin daha da fazla işsiz kalmasına yol açacak sürecin önünün açılmaması gerekir. Umuyoruz ki bu yanlıştan dönülür. Türkiye basın özgürlüğü konusundaki utancıyla değil, özgürlüğü tam olarak yaşatan bir ülke olarak dünyada imaj sergiler." CİHAN
<< Önceki Haber "Dışarıdan bakanlar gazetelere el koyan sonra kapatan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER