Diyarbakır'da çatışmalar şiddetlendi, olaylar çıktı


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 7 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından çatışmalar devam ediyor. Silah ve patlama seslerinin susmadığı ilçede, çatışmalar kentin en işlek caddesine sıçradı. Ofis Semtin'deki Ekinciler Caddesi'nde yollara barikat kuran gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) kullandığı Konukevi'nin önünde bir kişi başından vuruldu. Ağır yaralanan şahıs, hastaneye kaldırıldı.

ÇOCUKLAR OYUN OYNUYOR, ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık Çarşamba günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Öğle saatlerinde çatışmalar şiddetlenirken, polis ekipleri, ilçenin girişlerinde mevzi oluşturdu. Olayların yaşandığı Sur ilçesinin 6 mahallesinden sık sık silah ve patlama sesleri yükseliyor. Yasaklı olmayan diğer mahallelere gitmek isteyen vatandaşların üstleri didik didik aranıyor. Kepenkler kapalı olduğu için vatandaşlar, sokağa çıkma yasağının olmadığı mahallelerden Eski Hal'e giderek giderek alışveriş yaptı. Tarihi surların bir yanında çatışmalar sürerken diğer yanında ise çocuklar uzun eşek oyunu oynadı.

Sur'daki çatışmalar şehir merkezine sıçradı. Diyarbakır'ın Ofis semtinde yollara barikat kuran gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Grup polise havai fişek ve taşlı saldırıda bulundu. Olayda bir kişi başından vuruldu. Gerginlik devam ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'da çatışmalar şiddetlendi, olaylar çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER